tromaktiko: Η Ευγενία Κλειδαρά, ηγουμένη του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη, πλήρωσε 300.000 € για την αποφυλάκιση του Εφραίμ!

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η Ευγενία Κλειδαρά, ηγουμένη του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη, πλήρωσε 300.000 € για την αποφυλάκιση του Εφραίμ!



Αποφυλακίστηκε ο ηγούμενος Εφραίμ, σύμφωνα με απόφαση από το Συμβούλιο Εφετών.Υπενθυμίζεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού από την παραμονή των... Χριστουγέννων για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Το Συμβούλιο Εφετών επέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και από την περιοχή του Αγίου Όρους, καθώς και υποχρεωτική εμφάνιση σε τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα που εδρεύει στις Καρυές.

Αίσθηση προκάλεσε πως ο Εφραίμ μπόρεσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και συγκέντρωσε ένα τόσο υψηλό χρηματικό πόσο (μία μέρα μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών). Στους δημοσιογραφικούς κύκλους αρχικά οργίαζαν οι φήμες ότι το ποσό καλύφθηκε από επιχειρηματικούς κύκλους. Μια ευχαριστήρια επιστολή του ηγουμένου Εφραίμ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο “Αγιορείτικο Άβατον” (δεκαπενθήμερο περιοδικό με θέματα κυρίως του Αγίου Όρους) έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Στην επιστολή ο ηγούμενος Εφραίμ αναφέρει:

“Απο τα δεσμά των φυλακών σας Ευλογούσα και ταπεινά σας ευχαριστούσα για τις προσευχές σας. Οι προσευχές εισακούστηκαν!

Ευχαριστώ και δοξολογώ το Χριστό μας που επέτρεψε για τις πολλές μου αμαρτίες, να γευθώ έστω και στον άκρον της γλώσσης μου, λίγο από το Σταυρό Του.

Ευχαριστώ την ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εν Μυτιλήνης για την άμεση υλική και ηθική παρέμβασής της ώστε να καταστεί εφικτή η αποφυλάκιση.

Ο σταυρός ελαφρύνεται, όταν κανείς σκεφθεί, ότι τις φυλακές τις εγκαινίασε με την παρουσία του, ο ίδιος ο Κυριός μας. Ενθυμούμαι τον αείμνηστον Παπά-Εφραίμ Κατουνακιώτη που τον συνάντησα τότε στα Κατουνάκια μόλις επέστρεψε από τα Ιεροσόλυμα και μου είπε μετά δακρύων: «Μόλις με πήρανε στις φυλακές Του Κυρίου μας δεν άντεξα και τους είπα: βγάλτε με έξω, γιατί δεν αντέχω και θα λιποθυμήσω». Μετά το σταυρό, η ιερά Ανάστασις

Εύχομαι ταπεινά οι προσμένοντες τώρα την Ανάστασις ,να βάλουμε όλοι μας, τις δυνάμεις για μια νέαν Πνευματική αρχή με την ταπείνωση που είναι η βάση της πνευματικότητας. Μακάριος ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος έχει συντετριμμένη καρδίαν και τεταπεινωμένη. Αυτός βρήκε τον τρόπο τον ορθό για να βρει την Θείαν Χάριν.

Εύχομαι τέλος το Μετόχι μας να είναι τόπος που αναπαύεται η καρδιά σας και εκεί να αισθάνεσθε την ευωδίαν του Αγίου Όρους και ο λόγος του Π. Νήφωνος να ευφραίνει την αγαθή καρδιά σας, ώστε να ποθείτε τον Εσταυρωμένο Ιησούν Χριστό.”

Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωπος της ηγουμένης μετέβη σε τραπεζικό κατάστημα στην Αθήνα (Milenium Bank) όπου διατηρεί λογαριασμό η Μονή του Αγίου Ραφαήλ και μετέφερε το ποσό των 300.000 ευρώ σε λογαριασμό του πληρεξούσιου δικηγόρου του Εφραίμ ώστε να πληρωθεί η εγγύηση. (Να τονιστεί ότι οι εγγυήσεις που καταβάλλονται επιστρέφονται αργότερα , όταν έχουμε τελεσιδικία, και ο κατηγορούμενος δεν έχει παραβιάσει τους όρους αποφυλάκισης. Επομένως το ποσό των 300.000 ευρώ θα επιστραφεί όταν έρθουν όλα “ομαλά” για τον Εφραίμ. Επίσης νομικοί κύκλοι τόνιζαν, ότι ακόμη και αν ο Εφραίμ είχε στη διάθεσή του ένα τόσο μεγάλο ποσό για την εγγύηση, θα ήταν ομολογία ενοχής αν είχε καταβάλει ο ίδιος το πόσο της εγγύησης. )

Που να ήξεραν οι πιστοί ότι οι δωρεές τους στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ θα γινόταν το χρηματικό ποσό για την αποφυλάκιση του Εφραίμ!!!

Η σχέση του Εφραίμ με τη Μυτιλήνη δεν είναι καινούρια…. ξεκίνησε το 2007

Διαβάστε από το αρχείο του Lesvosnews το δημοσίευμα του Στρατή Μπαλάσκα / εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ με τίτλο:

Τι έκανε ο Εφραίμ στη Μυτιλήνη συνοδευόμενος από τον τότε Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου;

“Θυμίζουμε πως στη Μυτιλήνη ο κ. Εφραίμ έφθασε το Δεκέμβριο του 2007 χωρίς να τον καλέσει κανείς. Συνοδευόμενος από τον τότε Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ελευθέριο Βορτσέλα, που διαχειρίσθηκε με το γνωστό τρόπο που οδηγούσε σε φαινόμενο ατιμωρησίας, την έρευνα για την παραχώρηση εκτάσεων του δημοσίου στη Μονή.” εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Από το 2007 οι επισκέψεις του Εφραίμ στη Μυτιλήνη πύκνωσαν και λόγοι θρησκευτικοί (μόνο;) έφεραν σε επαφή την Ευγενία Κλειδαρά με τον Εφραίμ!!!! Μέρος της υπόθεσης του Βατοπεδίου ενδεχομένως να αφορά και ενέργειες της Μονής του Αγίου Ραφαήλ που μάλλον έχουν οδηγηθεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό…..

Και αν κάποιος αναρωτηθεί αν η ηγουμένη Ευγενία Κλειδάρα διαθέτει περιουσιακά στοιχεία διαβάστε εδώ από το αρχείο (13/02/2011) του Lesvosnews το δημοσίευμα του Κώστα Χαρδαβέλλα

Οι οπαδοί του Εφραίμ:

Δοξάζουν το θεό για την αποφυλάκιση του Εφραιμ οι φίλοι της μονης Βατοπεδίου μέσω της ιστοσελιδας τους. Συγκεκριμένα οι οπαδοί του γέροντα Εφραίμ αναφέρουν ότι «Αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ, Δόξα Σοι ο Θεός,Δόξα Σοι ο Θεός». (koutipandoras.gr)

Τρεις μήνες στη φυλακή είναι αρκετοί, κατά τους δικαστές, για να συνετίσουν τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ για το πρόσωπο του οποίου πολλοί σημαντικοί θρησκευτικοί παράγοντες έχουν εκφραστεί με θετικά λόγια και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει κρατούμενος .

Με το σκεπτικό αυτό οι δικαστές άνοιξαν την πόρτα της ελευθερίας για τον βασικό κατηγορούμενο στην αποκαλούμενη υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών», Εφραίμ ,αλλά επειδή εκτιμούν ότι δεν έχουν εκλείψει οι ενδείξεις τέλεσης των αξιοποίνων πράξεων που του αποδίδονται και θέλοντας να εξασφαλίσουν την παρουσία του και στα επόμενα στάδια του απαγόρευσαν όχι μόνο την έξοδο από τη χώρα, αλλά και την έξοδό του από το Αγιον Όρος!

Μεταξύ άλλων οι δικαστές αναφέρουν στο σκεπτικό τους:

* Δεν υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού των οργάνων αυτών εκ μέρους του κατηγορούμενου, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος από τα αρμόδια δικαστήρια.

* Πολλοί και σημαντικοί εκπρόσωποι του θρησκευτικού κόσμου εκφράζονται με έντονα θετικό τρόπο για το πρόσωπο, το χαρακτήρα και το έργο του κατηγορούμενου, γεγονός που συνηγορεί ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις αποκλειστικώς στα πλαίσια της διεκδίκησης από τη μονή των ως άνω ακινήτων και ότι δεν πρόκειται για προσωπικότητα με ροπή στην τέλεση εγκληματικών πράξεων, ώστε να πιθανολογείται κίνδυνος τέλεσης εκ μέρους του και άλλων εγκλημάτων.

* Ο χρόνος κράτησης του κατηγορούμενου υπερβαίνει τους 3 μήνες, κρίνεται σε κάθε περίπτωση ικανός να τον συνετίσει να τον αποτρέψει από την τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου η ανάκριση για τα 32 μη πολιτικά πρόσωπα έχει ολοκληρωθεί και το επόμενο βήμα είναι η πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο ,το οποίο με άλλο βούλευμά του θα αποφασίσει ποιοί από τους εμπλεκόμενους θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!