tromaktiko: "Στον τόπο που γεννήθηκα...", στην Παναγίτσα Πέλλας

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

"Στον τόπο που γεννήθηκα...", στην Παναγίτσα Πέλλας




Σε ένα πανέμορφο μικρό χωριό μας προσκαλεί την Κυριακή 29 Απριλίου η εκπομπή "Στον τόπο που γεννήθηκα..." , στην Παναγίτσα του νομού Πέλλας.
Γνωρίζουμε έναν τόπο ιδανικό για να τον επισκεφτείς τόσο τον χειμώνα (δίπλα το Καιμάκτσαλαν) όσο και όλο το χρόνο. Η κυρά Αναστάσω αναλαμβάνει να μας μιλήσει για την ιστορία, από τα αρχαία χρόνια κατοικείται η περιοχή!

Πέτρινα σπίτια, γραφικές γωνιές , άριστη φιλοξενία και χώματα "καρπερά". Η ευλογημένη μακεδονική γη φροντίζει να μη λείψει τίποτα στους κατοίκους της.

Επισκεπτόμαστε έναν από τους σημαντικότερους αθλοτουριστικούς χώρους του νομού με διεθνή προβολή, .το αεροδρόμιο της Παναγίτσας.

Μιλούμε με τον ιερέα για τις εκκλησιές του χωριού, ενώ οι παλιοί κάτοικοι θυμούνται εποχές νοσταλγικές. Στο σχολείο συναντούμε 35 μικρούς....ζωγράφους, ενώ τη μαγειρική του τόπου αναλαμβάνουν δυο πολύ καλές πόντιες νοικοκυρές οι οποίες παρά το τράκ μπροστά στον τηλεοπτικό φακό μαγειρεύουν πεντανόστιμα, όπως και όλες οι νοικοκυρές που δείχνουν τα φαγητά τους.

Συναντούμε δυο κυρίους με περίσσιο μεράκι, ο ένας φτιάχνει γκλίτσες και ο άλλος χειρποίητα κλαρίνα. Με δέος βλέπουμε τα κειμήλια του συλλόγου από τον Πόντο.

Την εκπομπή κλείνει μια μικρή δημοσιογράφος με μαεστρία που θα ζήλευαν πολλοί!

Την Κυριακή 29 Απριλίου στις 12 ΜΟΝΟ από την 4Ε. Την ίδια ώρα σε όλο τον πλανήτη μεσω δορυφόρων και διαδικτύου. Κοντά σας και μέσω OTE TV.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!