tromaktiko: Νεότερα για την επιχείριση της αστυνομίας στα Εξάρχεια

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Νεότερα για την επιχείριση της αστυνομίας στα Εξάρχεια




Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη στα Εξάρχεια, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με εντολή εισαγγελέα, εκκενώνουν δύο κτίρια στα Εξάρχεια, το ένα στην οδό Βαλτετσίου 60-62 και το άλλο στη γωνία Θεμιστοκλέους και Αραχώβης...

Και τα δύο αυτά κτίρια είχαν καταληφθεί εδώ και χρόνια από τους αναρχικούς. Σε αυτά διέμεναν, παλαιότερα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία το τελευταίο διάστημα είχαν αποχωρήσει επειδή γνώριζαν ότι θα γίνει επέμβαση της αστυνομίας, ενώ φύλασσαν μέσα σε αυτά ποσότητες από έντυπο υλικό.
Μάλιστα, το ένα από τα δύο κτίρια είχαν εξαγγέλλει οι ομάδες αναρχικών ότι θα το έκαναν κοινωνικό καφενείο.
Η σημερινή επιχείρηση συνδυάζεται από τις αστυνομικές αρχές με την επίθεση με μολότοφ αναρχικών στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ, χτες το βράδυ στη συμβολή των οδών Εμμ. Μπενάκη και Τζαβέλα, όπου υπάρχει γκαράζ του Οργανισμού και στο οποίο καταστράφηκαν ολοσχερώς τέσσερα αυτοκίνητα.
Οι νεαροί σήκωσαν το μεταλλικό ρολό του γκαράζ έριξαν μέσα τις μολότοφ, που εξερράγησαν και προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά.
Στη συνέχεια, οι δράστες κατέβασαν το ρόλο για να μην είναι ορατή η φωτιά από το δρόμο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν κατάλαβαν αμέσως τι καιγόταν με αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη τα οχήματα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!