tromaktiko: Και ξαφνικά... οι Ευρωπαίοι επαναδιαπραγματεύονται!

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Και ξαφνικά... οι Ευρωπαίοι επαναδιαπραγματεύονται!



Μεγάλη ήττα για Σαμαρά / Βενιζέλο αφού αποδεικνύεται οτι είχαν τεράστια περιθώρια διαπραγμάτευσης, αλλά προτιμούσαν τον εύκολο δρόμο υπογράφοντας σε όλα ΝΑΙ, που οδηγούσε στην εξαθλίωση των Ελλήνων και στο ξεπούλημα της Εθνικής κυριαρχίας.
Οι Ευρωπαίοι αφού βλέπουν οτι ο εκβιασμός τους δεν πέρασε...
και αφού γνωρίζουν οτι αν οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ θα καταρρεύσουν και οι ίδιοι, ξαφνικά επαναδιαπραγματεύονται σε σημεία που έως εχτές δεν συζητούσαν καν!

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών που μίλησαν στη Real News μια κυβέρνηση με ευρεία αποδοχή μπορεί τεκμηριωμένα να πετύχει μετά από συζήτηση με τους δανειστές σοβαρές αλλαγές στο Μνημόνιο με αρχή τα εξής.

1. Την παράταση τουλάχιστον κατά 1 έτος (έως το τέλος του 2015) της προθεσμίας για τη μείωση των ελλειμμάτων.
2. Μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα των δανείων και του επίσημου τομέα.
3. Τη διατήρηση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων.
4. Την ανάσχεση των μειώσεων ή και την αποκατάσταση ορισμένων συντάξεων.
5. Τη συγκράτηση των μισθών στον δημόσιο τομέα.
6. Μια μεγάλη μείωση του μέσου φορολογικού βάρους για τους μισθωτούς.

Ουσιαστικά, το μήνυμα που στέλνουν από την Κομισιόν στις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι: «Βρείτε τα και συζητάμε ουσιαστικές αλλαγές στο μνημόνιο».

Το κεντρικό μήνυμα μεταφέρθηκε ήδη στην Αθήνα και τα αρμόδια στελέχη της Επιτροπής έχουν το «πράσινο φως» από τους πολιτικούς τους προϊστάμενους να διευκολύνουν την κατάσταση και μόλις πρόσφατα εξήγησαν σε αξιωματούχους ελληνικών πολιτικών κομμάτων, που δεν μετείχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση, ότι το μνημόνιο οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών και συμφωνιών που έχουν γίνει μεταξύ των δύο πλευρών και τελεί συνεχώς υπό αναθεώρηση.

Τελικά και ο Άγιος φοβέρα θέλει!...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!