tromaktiko: Άντρος: «Σωτηρία των τραπεζών και όχι των Ελλήνων»

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Άντρος: «Σωτηρία των τραπεζών και όχι των Ελλήνων»



Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χάνες Άντρος, μιλώντας στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», κατήγγειλε ότι... «Η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και, έως σήμερα, στους ίδιους τους Έλληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του ευρώ».

Όπως τόνισε ο κ. Άντρος, το «πακέτο σωτηρίας» της Ελλάδας ως «απερίσκεπτη θεραπεία», που θα μπορούσε να στείλει τον ασθενή ακόμη και στον θάνατο, καθώς, χωρίς θεραπεία των αιτίων, η «επιβληθείσα, υπερβολική, εξαναγκαστική λιτότητα», δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Επίσης σημείωσε πως η οικονομία στην Ελλάδα συρρικνώνεται και το κράτος πρέπει να πληρώνει ολοένα και υψηλότερα επιτόκια, κάτι που μπορεί να συγκριθεί με έναν γιατρό, ο οποίος γράφει στον ασθενή ένα δραστικό φάρμακο σε δεκαπλάσια δόση, χωρίς να λάβει υπόψη του τις παρενέργειες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εξαιτίας του κινδύνου μετάδοσης σε άλλες χώρες της, είναι πολύ πιο ακριβή από ότι η προσπάθεια σωτηρίας της.

Ο κ. Άντρος θεωρεί πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες, με μια χαλαρή παροχή δανείων, συνέβαλαν και οι ίδιες στο τεράστιο χρέος των Ελλήνων. Στο ερώτημα ποιος φέρει την ευθύνη, αυτός που δίνει το δάνειο ή αυτός που το παίρνει, ο Αυστριακός πρώην υπουργός δήλωσε ότι και τα δύο μέρη ευθύνονται εξίσου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!