tromaktiko: Εκδηλώσεις για την Αρχαιολογία και το περιβάλλον

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Εκδηλώσεις για την Αρχαιολογία και το περιβάλλον



Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές οργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου στους νομούς Αττικής, Ρεθύμνης και Λέσβου με στόχο την... προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από το τρίπτυχο Εκπαίδευση - Πολιτισμός - Τουρισμός. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιπάτους και θεματικές ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, φυσικούς τόπους και μουσεία, εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και οικογένειες, διαλέξεις και ενημερωτικές παρουσιάσεις, όλα με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό. Στην χρονική διάρκεια των εκδηλώσεων άλλωστε περιλαμβάνεται και η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον στις 5 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό για φέτος και θα διεξαχθεί στην Αττική στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας και στον υγρότοπο Βραυρώνας, στην Πύλη του Αδριανού, στον αρχαιολογικό χώρο Ολυμπιείου, στη Μονή Καισαριανής, στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, στους βυζαντινούς ναούς Καλυβίων Αγιος Πέτρος και Παναγία Μεσοσπορίτισσα και στη Σούριζα του Εθνικού Δρυμού Σουνίου. Στην Κρήτη οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ελεύθερνας, στο τέμενος Καρά Μουσά Πασά στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου, στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου και στο Αμάρι Ρεθύμνου ενώ στη Λέσβο στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές πραγματοποιούνται με τη σύμπραξη φορέων, πλην του ΥΠΠΟ, του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων με περιβαλλοντική δράση και οργανώσεων της τοπικής κοινωνίας.
erroso.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!