tromaktiko: Κουρουμπλής: Αν ο ελληνικός λαός θέλει κάτι διαφορετικό θα πρέπει να το σεβαστούμε

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κουρουμπλής: Αν ο ελληνικός λαός θέλει κάτι διαφορετικό θα πρέπει να το σεβαστούμε



«Ο ελληνικός λαός θέλει, με τη δυναμική που έχει δώσει στη φορά των πραγμάτων, κάτι διαφορετικό» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας... στον Βήμα FM, τονίζοντας ότι οι ψηφοφόροι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα κατά του Μνημονίου.

Σε ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχτηκε το κάλεσμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ είπε: «Εσείς, δηλαδή, λετε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι τόσο αθώα για να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφο ανοχής ή ψήφο εμπιστοσύνης; Πρέπει να μιλάμε πάντα έχοντας υπόψη μας την πραγματικότητα και σεβασμό στη νοημοσύνη του καθενός μας. Πιστεύετε εσείς ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι τόσο ειλικρινείς; Πριν 1 μηνα, πριν δέκα μέρες, πριν τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν και τώρα μας υποδεικνύουν και μας παρέχουν την εξουσιοδότηση να χαράξουμε νέο δρόμο. Μην προσπαθούμε με όλα τα μέσα να "κακοποιήσουμε" μια στάση και ένα αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα καθαρό μήνυμα που λέει ότι η γραμμή πρέπει να είναι αντι-μνημονιακή. Με 50 βουλευτές στο κοινοβούλιο δεν είναι εύκολο να σχηματίσεις κυβέρνηση και να έχεις λόγο. Είναι πολύ εύκολο να το λέει κανείς στο ραδιόφωνο, είναι πολύ δύσκολο να λειτουργεί μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου και στην κυβέρνηση».

Για την αυτοδυναμία ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε: «Δεν είναι θεμιτός ένας τέτοιος στόχος για κάθε κόμμα που θεωρεί ότι πρέπει να έχει τον κυρίαρχο λόγο; Άλλωστε, διαβάζοντας ιστορία, το επανέλαβε ο Γέρος της Δημοκρατίας το 1963. Τότε, είχε πλήρη στήριξη από την ΕΔΑ, συμπλήρωνε τις έδρες και ο Γέρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εγώ θέλω να κυβερνήσω για να εφαρμόσω ένα πρόγραμμα με το μήνυμα που μου έστειλε ο λαός».

Παράλληλα επισήμανε ότι «αν ο ελληνικός λαός θέλει κάτι διαφορετικό, θα πρέπει να το σεβαστούμε, όποιο και αν είναι αυτό. Αλλά επιτρέψτε να έχουμε και εμείς μια άποψη που να λέει ότι ο ελληνικός λαός θέλει, με τη δυναμική που έχει δώσει στη φορά των πραγμάτων, κάτι διαφορετικό».
e-volos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!