tromaktiko: "Ιδού το exit poll, που δείχνει τα ακριβή ποσοστά όλων των κομμάτων"

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

"Ιδού το exit poll, που δείχνει τα ακριβή ποσοστά όλων των κομμάτων"



Σου αρέσει να υποτιμούν τη νοημοσύνη σου διάφορα πολιτικά λαμογιοblogs;
Προφανώς ναι, ε; Αν δεν σου άρεσε, θα είχες διαολοστείλει όλα αυτά τα λαμόγια του ιντερνετ που σου πετάνε στη μούρη τις φαντασιώσεις τους, ως "δημοσκοπήσεις" ή exit polls. Ήδη, αυτή την ώρα μετρήσαμε,..

σε γνωστά λαμογιοblogs, πάνω από δέκα δήθεν exit polls, όλα με διαφορετικά αποτελέσματα (!), που προσπαθούν να σε επηρρεάσουν. Σε θεωρούν ...χαϊβάνι, που αν δείς π.χ. ότι στο παραμυθο-exit poll τους, η "Δράση" (π.χ.) δεν μπαίνει στη Βουλή, θα το ξανασκεφθείς και θα πας το απόγευμα να ψηφίσεις άλλο κόμμα. Από σένα εξαρτάται ταξιδιώτη του κυβερνοχώρου, η ποιότητα του διαδικτύου. Όταν δίνεις κλικς σε όλα αυτά τα βλήματα, που σε περνάνε για μαλάκα, θα συνεχίσουν με περισσότερη φόρα.

Ο σεβασμός στον αναγνώστη, είναι ένα δύσκολο μονοπάτι, που δεν αποφέρει κέρδη, παρά μόνο αναγνώριση. Αυτή για την οποία δεν νοιάζονται οι πληρωμένοι λαμογιομπλόγκερς που σε φτύνουν κατάμουτρα με τις δήθεν πληροφορίες τους. Φυσικά, θα συνεχίσεις να τους επισκέπτεσαι, επειδή έτσι είναι η ανθρώπινη φύση: ελάχιστοι άνθρωποι έχουν την προσωπικότητα και τη μαγκιά, να μη διαβάσουν ένα θέμα, ολοφάνερα στημένο, που "πουλάει" όμως.
Μην ξεχνάς ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σου. Όσο "διαδίδεις", τόσο ελεεινότερο διαδίκτυο θα εισπράτεις.

Για την ουσία τώρα: κάνε υπομονή! Τα αποτελέματα της ψηφοφορίας θα βγουν αύριο, με τόσα πολλά κόμματα. Το αποτέλεσμα της επιλογής σου, θα είναι το ίδιο, όποιο κι αν είναι το ποσοστό των κομμάτων. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να πνίγεται στη γραφειοκρατία, στην πολυνομία, στη διαφθορά, στο πελατειακό κράτος, στην αντιπαραγωγική δομή, στη φλυαρία και την αναποτελεσματικότητα.
Για να αλλάξουν αυτά, δεν φτάνει καμία αλλαγή κυβέρνησης, προσώπων, κομμάτων.
Απαιτείται μια τεράστια πολιτιστική επανάσταση δεκαετιών, που πρέπει να ξεκινήσει από τον καθένα μας ξεχωριστά. Αλλά πώς να ξεκινήσει όταν εσύ "ο καθένας", αβίαστα στηρίζεις αυτούς που σε περνάνε για μαλάκα;

Σε πίκρανα; Ώρα να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να μην αφήνεις να σου συμπεριφέρονται σαν πρόβατο. Αυτό είναι δική σου υπόθεση κι όχι των κομμάτων.
Τα κόμματα δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτε. Εσύ, μπορείς να τα αλλάξεις όλα, αν σταματήσει να τρώει η περιέργεια. Δύσκολο, αλλά προσπάθησέ το.

http://taxalia.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!