tromaktiko: Ιωάννινα: Οίκος ανοχής ξεσηκώνει τους κατοίκους

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ιωάννινα: Οίκος ανοχής ξεσηκώνει τους κατοίκους



Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί από τη Δευτέρα στα Καρδαμίτσια, μια από τις πολυπληθέστερες και συνεχώς ανερχόμενες περιοχές των Ιωαννίνων... από το ενδεχόμενο να λειτουργήσει εκεί ένας οίκος ανοχής!
Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει ήδη στο Δήμο Ιωαννιτών σχετική αίτηση και πλέον αυτή αναμένεται να συζητηθεί σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, για να αποφασιστεί ή όχι η αδειοδότηση του οίκου.
Το γεγονός ήρθε στο «φως» της επικαιρότητας μετά από δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας epiruschannel.gr, η οποία αναφέρει, ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο με όλα τα δικαιολογητικά.

Αντιδράσεις…
Πολλοί ήταν χθες οι κάτοικοι των Καρδαμιτσίων, που με τηλεφωνήματά τους στον «Π.Λ.» δήλωναν κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο δημιουργίας οίκου ανοχής στην περιοχή τους, τονίζοντας ότι αυτή θα υποβαθμιστεί, ενώ ιδιαίτερα επεσήμαναν τους κινδύνους για τη νεολαία.
Μάλιστα, έλεγαν ότι προετοιμάζονται για μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, όταν το θέμα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας, ότι δεν μπορεί να ανοίξει μια τέτοια… επιχείρηση στην περιοχή τους. «Υπάρχουν σχολεία, εκκλησίες, πάρκα κ.α. που παίζουν τα παιδιά μας. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο;» τόνιζαν.
Βέβαια, υπάρχουν και άλλες απόψεις, που λένε, ότι ανεξάρτητα με το πού θα δημιουργηθεί, ένας οίκος ανοχής μπορεί να ελεγχθεί καλύτερα όσον αφορά τη μετάδοση των αφροδίσιων νοσημάτων (πχ AIDS), τα οποία «θερίζουν» αυτή την εποχή. Νωπές άλλωστε είναι οι μνήμες, από τα όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας πριν ένα περίπου μήνα, με τις οροθετικές ιερόδουλες στην Αθήνα.

Προϋποθέσεις…
Να σημειωθεί, ότι η δημιουργία οίκου ανοχής δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού υπάρχει μια σειρά διατάξεων (πολεοδομικών, υγειονομικών κ.α.) που πρέπει να καλυφθεί, όπως η απόσταση 500 μέτρων από σχολεία, εκκλησίες κ.α.
Υπενθυμίζεται, ότι και στο παρελθόν, επί ημερών δημαρχίας Νίκου Γκόντα είχε φθάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση ένα παρόμοιο αίτημα για δημιουργία οίκου ανοχής, στο Σταυράκι. Όμως, ο πρώην δήμαρχος ήταν πολύ αυστηρός στην τήρηση των προϋποθέσεων και τελικά το αίτημα των ενδιαφερομένων δεν τελεσφόρησε. Στο μακρινό παρελθόν, αρκετοί οίκοι ανοχής υπήρχαν στα Γιάννινα, στην παραλίμνια περιοχή.
Πάντως, γι’ αυτόν που ζητείται να δημιουργηθεί τώρα στα Καρδαμίτσια, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα χειριστεί το θέμα η Δημοτική Αρχή, ποια θα είναι η αντίδραση όλων των άλλων δημοτικών παρατάξεων και βεβαίως της γιαννιώτικης κοινωνίας. Θα δώσουν «πράσινο φως» στα σπίτια με τα κόκκινα φανάρια ή όχι;
proinoslogos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!