tromaktiko: Κύπρος: Μαρτυρία-σοκ του Κίτα για τη δολοφονία της εγκύου Οπόροκ και της κόρης της

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Κύπρος: Μαρτυρία-σοκ του Κίτα για τη δολοφονία της εγκύου Οπόροκ και της κόρης της



Τα συγκλονιστικά γεγονότα για το τριπλό φονικό στην παραλία της Γεροσκήπου, που άρχισαν να ξετυλίγονται χθες στην αίθουσα που συνεδριάζει το Κακουργιοδικείο Πάφου, προκάλεσαν ...
σοκ στους παριστάμενους που κατέκλυσαν κάθε σπιθαμή στην αίθουσα και κάθε διαθέσιμο χώρο έξω από αυτήν. Κεντρικό πρόσωπο στη διαδικασία ήταν ο ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου - Κίτας, ο οποίος κατέθεσε τα όσα του αποκάλυψε, όπως ισχυρίστηκε, ο 29χρονος κομμωτής, ο οποίος κατηγορείται για το φριχτό έγκλημα της δολοφονίας της εγκύου Μολδαβής Γιούλια Οπόροκ και της τρίχρονης κόρης της, Βικτώριας, κατά το διάστημα της συνύπαρξής τους στις Κεντρικές Φυλακές.

Ο Κίτας μεταφέρθηκε με τη συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης στην Πάφο από τις Κεντρικές Φυλακές και εισήλθε αμέσως στην αίθουσα όπου συνεδριάζει το Μόνιμο Κακουργιοδικείο για την υπόθεση της δολοφονίας που διενεργήθηκε, στην ακτή της Γεροσκήπου τον περασμένο Δεκέμβρη και για την οποία κατηγορείται 29χρονος κομμωτής από την Πάφο.

Ευρισκόμενοι, υπό τη συνοδεία της Αστυνομίας, σε απόσταση ασφαλείας, ο Κίτας και ο 29χρονος κομμωτής αντάλλαξαν ματιές. Ο κατηγορούμενος φάνηκε να λέει κάτι στον ισοβίτη, ο οποίος ακούστηκε να απαντά «θα πω ό,τι ξέρω».

Καταθέτοντας ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο Κίτας ανέφερε αρχικά το πώς γνωρίστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές με τον κατηγορούμενο για το έγκλημα.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι μέχρι τον περασμένο Μάρτιο ο 29χρονος κομμωτής επέμενε, κατά τις συζητήσεις τους, ότι δεν έχει διαπράξει το τριπλό έγκλημα. Σύμφωνα με τον ισοβίτη, άλλαξε στάση και ομολόγησε σε αυτόν τη διάπραξη του φόνου στις 15 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία ο κομμωτής είχε προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου στην Πάφο. Τότε η Αστυνομία είχε παρουσιάσει τη μαρτυρία νεαρού Ελληνοπόντιου βάσει της οποίας κατά την ημέρα και ώρα διάπραξης του εγκλήματος είδε αυτοκίνητο με τους αριθμούς κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν στο όχημα του κατηγορουμένου, να κινείται στην παράλια περιοχή όπου διαπράχθηκε το φονικό.

Το γεγονός αυτό, κατέθεσε ο Κίτας, τάραξε ιδιαίτερα τον κατηγορούμενο για το φονικό και ήταν συνεχώς ανήσυχος ύστερα από την επιστροφή του στις φυλακές. Προφανώς γι’ αυτό του αποκάλυψε τα όσα διαδραματίστηκαν την ημέρα εκείνη στην παραλία της Γεροσκήπου.

Βάσει της κατάθεσης του Κίτα, ο 29χρονος φέρεται να του ομολόγησε ότι αποφάσισε να σκοτώσει την Οπόροκ, αφού σε καβγά τους εκείνος την προειδοποίησε ότι θα την έδιωχνε μόλις γεννούσε το παιδί του, αλλά η Οπόροκ υπαινίχθηκε ότι δεν ήταν δικό του το παιδί. «Και πού ξέρεις ότι είναι παιδί σου;», φέρεται να του είπε η 24χρονη γυναίκα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο ισοβίτης.

Ο 29χρονος τού αποκάλυψε, όπως ισχυρίστηκε στο Κακουργιοδικείο ο ισοβίτης, ότι κάλεσε την Οπόροκ στο σημείο της δολοφονίας της, υπό το πρόσχημα να γιορτάσουν, στο μέρος που πρωτοέκαναν έρωτα, την πώληση από αυτόν δύο διαμερισμάτων στη Λεμεσό. Είπε επίσης ότι της ζήτησε να μη φέρει το παιδί μαζί της, αλλά όταν έφτασε στην περιοχή είδε τη μικρή Βικτώρια μέσα στο αυτοκίνητο. Ο 29χρονος, σύμφωνα πάντα με την εξιστόρηση του ισοβίτη, πλησίασε το αυτοκίνητο χωρίς να γίνει αντιληπτός και, αφού πυροβόλησε εν ψυχρώ από κοντινή απόσταση την 24χρονη, πήγε προς την πλευρά της τρίχρονης κόρης της. «Αυτή έκλαιγε φωνάζοντας ‘‘μάμα, μάμα’’ και αγκάλιαζε τη νεκρή μητέρα της», ανέφερε ο Κίτας ότι του είπε ο κατηγορούμενος. Όταν δε την πλησίασε, η μικρή τον κοίταξε με μίσος, που ο 29χρονος ανέφερε ότι δεν θα ξεχνούσε ποτέ, και τον ρώτησε στα Ρώσικα «γιατί;».

Ο Κίτας διηγήθηκε στη συνέχεια πώς ο 29χρονος επιχείρησε αρχικά να πνίξει τη μικρή Βικτώρια σε μικρή λιμνούλα με νερό που δημιούργησε η βροχή στο μέρος της παραλίας όπου βρίσκονταν, πιέζοντας συνεχώς το κεφαλάκι της μέσα. Ωστόσο, η μικρή ποσότητα του νερού δεν ήταν αρκετή για να χωρέσει ολόκληρο το κεφαλάκι της, γι’ αυτό την έπνιξε στη θάλασσα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!