tromaktiko: Ξεκινά το δρομολόγιο Blue Star Patmos

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ξεκινά το δρομολόγιο Blue Star Patmos



Το αίτημα της «Blue Star Ferries» για ετήσια δρομολόγηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιάς, Χίος, Μυτιλήνη... από 12/07, εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η Blue Star Ferries είχε ζητήσει τη δρομολόγηση του Patmos από 5/7 ωστόσο οι εκπρόσωποι της εταιρείας ζήτησαν σήμερα από το ΣΑΣ διορία μίας εβδομάδας προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος του πλοίου με όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Έτσι το patmos που αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά στις 2 Ιουλίου, θα ξεκινήσει τα επίσημα δρομολόγιά του περίπου από τις 12 του μήνα.

Να σημειωθεί ότι η NEL που δραστηριοποιείται στη γραμμή Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη, έχει αντιδράσει έντονα στη δρομολόγηση του "Blue star patmos" καθώς όπως υποστηρίζει στη συγκεκριμένη γραμμή δραστηριοποιούνται ήδη έξι πλοία από τρείς εταιρείες και οι συγκοινωνιακές ανάγκες τη συγκεκριμένη περίοδο καλύπτονται επαρκέστατα.

Μάλιστα στελέχη της εταιρείας δεν αποκλείουν νομική προσφυγή για το θέμα, ή παραπομπή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών εγκρίθηκε και η δρομολόγηση του επιβατηγού πλοίου «Νήσος Μύκονος» στη γραμμή Πειραιά-Σύρο-Μύκονο-Ευδηλο-Καρλόβασι Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της Hellenic Seaways ζήτησαν τη δρομολόγηση του πλοίου στη συγκεκριμένη γραμμή από 10/07 καθώς το πλοίο αυτή τη στιγμή αντικαθιστά το "Νήσος Χίος" το οποίο υπέστη ζημιές κατά την πρόσφατη πρόσκρουση της πρύμνης του στο λιμάνι της Τήνου και βρίσκεται στα ναυπηγεία της Σύρου.
http://www.aegeantimes.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!