tromaktiko: Κάνει πίσω η ΝΔ για το debate - Όλο το παρασκήνιο που οδήγησε στο ναυάγιο!

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κάνει πίσω η ΝΔ για το debate - Όλο το παρασκήνιο που οδήγησε στο ναυάγιο!



Κάνει πίσω ο Σαμαράς για την φημισμένη τηλεμαχία! Απο την μια ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε δυο debate χωρίς όμως την Χρυσή Αυγή και απο την άλλη ο Σαμαράς ήθελε ενα, μόνο με τον Τσίπρα αλλά χωρίς διάλογο!
Διαβάστε όλο το παρασκήνιο:

Στις εκλογές της 6ης Μαϊου η Νέα Δημοκρατία απέφευγε το debate με το ΠΑΣΟΚ καθώς θεωρούσε οτι θα είναι άνετα πρώτο κόμμα και μόνο θα έχανε απο μια τηλεμαχία μεταξύ Σαμαρά / Βενιζέλου. Σε αυτές τις εκλογές έκανε στροφή 180 μοιρών αφού όλα δείχνουν οτι οι εκλογές θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Τι άλλαξε όμως και η ΝΔ ξανακάνει πίσω;;;

Τι ζήτησε κάθε κόμμα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε 2 debates. Το ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εκτός της Χρυσής Αυγής (!) το οποιό θα ήταν το κλασσικό, στημένο με ερωτοαπαντήσεις μεταξύ δημοσιογράφων και πολιτικών μέσα σε συγκεκριμμένο χρονικό διάστημα. Τώρα γιατί ενα κόμμα που θέλει να λέει οτι είναι Δημοκρατικό αποκλείει όσους δεν του αρέσουν είναι ενα μεγάλο ερωτηματικό.
Το δεύτερο debate ήθελαν να είναι μόνο μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα αλλά με ανοιχτό διάλογο όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Σε αυτό προτείναν βασικό συντονιστή τον Νίκο Χατζηνικολάου που δεν είναι σε κανένα κανάλι.
Αν εξαιρέσουμε το ατόπημα με τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής όλα τα υπόλοιπα ακούγονται φυσιολογικά!

Απο την άλλη η Νέα Δημοκρατία ήθελε μόνο ενα debate. Όπως και στις πρώτες εκλογές ήθελαν πάση θυσία να αποφύγει ο Σαμαράς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς θα γνώριζε οτι θα είχαν να του σούρουν πάρα πολλά και αυτό θα του κόστιζε. Οπότε συζητούσαν μόνο για μια τηλεμαχία μόνο με τον Τσίπρα αλλά και αυτή με τον κλασσικό τρόπο "στημένων" ερωτωαπαντήσεων και χωρίς διάλογο! Επίσης δεν ήθελαν τον Χατζηνικολάου αλλά την Μαρία Χούκλη απο τον φιλικά προσκείμενο στη ΝΔ, ANT1.

Μόλις λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση με τις τελικές τους προτάσεις, η Νέα Δημοκρατία έκανε κατευθείαν πίσω αφού δεν θα ήθελαν σε καμμία περίπτωση ούτε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ούτε απευθείας διάλογο με τον Τσίπρα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο οτι ο Σαμαράς έως σήμερα δεν έχει δώσει ούτε μια 'ζωντανή' συνέντευξη.

Η πρώτη μάλιστα παρουσία του LIVE, θα είναι αύριο στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με αντιμέτωπους μάλιστα τους ίδιους τους πολίτες! Εκτιμούμαι οτι ο κ. Σαμαράς θα ζήσει πολύ δύσκολες στιγμές εκεί...

Όπως και να έχει για άλλη μια φορά οι ηγέτες των "μεγάλων" κομμάτων αποδεικνύουν οτι είναι πολύ λίγοι, καθώς τα μικροκομματικά συμφέροντα τους είναι πολύ πιο πάνω απο το συμφέρον του Ελληνικού λαού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!