tromaktiko: H εξέλιξη της υπόθεσης δολοφονίας ληστή στην Παιανία

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

H εξέλιξη της υπόθεσης δολοφονίας ληστή στην Παιανία



Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο 25χρονος που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε Αλβανό διαρρήκτη, στη συμβολή των οδών Σπύρου Παπαγεωργίου και Μιχαλοπούλου στην Παιανία...

Παράλληλα, κρατείται και ανακρίνεται ένας ακόμα Αλβανός, ηλικίας 46 ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και αν έχει σχέση με την υπόθεση
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής: Γύρω στις 2 τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι στην Παιανία, παραβιάζοντας το παράθυρο της τουαλέτας, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή.
Σε μικρή απόσταση από το πρώτο σπίτι παραβίασαν την κύρια είσοδο άλλου σπιτιού, όπου μένει τετραμελής οικογένεια. Τότε όμως, χτύπησε ο συναγερμός και ξύπνησε η μητέρα την οποία οι εισβολείς απείλησαν με μαχαίρι και την διέταξαν να τον απενεργοποιήσει. Την ίδια ώρα ξύπνησαν ο πατέρας και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 23 και 24 ετών. Οι δύο νεαροί όρμησαν στους δύο ληστές, συνεπλάκησαν μαζί τους, αλλά αυτοί πρόλαβαν και τράπηκαν σε φυγή προς τον λόφο που είναι πάνω από τα σπίτια.
Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας και οι αστυνομικοί, μαζί με κατοίκους, ερεύνησαν την περιοχή, χωρίς να βρουν τους δράστες.
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί αποχώρησαν, αλλά εν τω μεταξύ όλη η γειτονιά είχε βγει στους δρόμους και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής είχαν πάρει τα όπλα.
Λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα, κάτοικος της περιοχής άκουσε τα σκυλιά του γείτονα του και όταν βγήκε έξω κρατώντας μία καραμπίνα, είδε -κατά δήλωσή του- δύο σκιές να προσπαθούν να πηδήξουν το μαντρότοιχο του απέναντι σπιτιού. Στη συνέχεια πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα και οι δύο άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, τρέχοντας προς το σπίτι που είχε γίνει το προηγούμενο επεισόδιο.
Μια γυναίκα τους είδε και άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Όλοι οι γείτονες πετάχτηκαν στο δρόμο να τους εγκλωβίσουν και ο ένας στάθηκε ακίνητος και παραδόθηκε αργότερα στην αστυνομία. Πρόκειται για τον 46χρονο Αλβανό που κρατείται.
Ο 43χρονος, όμως, προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και τότε ο 24χρονος τον καταδίωξε και σε μικρή απόσταση τον πυροβόλησε με την καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Αμέσως μετά ο νεαρός παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι διενεργούν προανάκριση για την υπόθεση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!