tromaktiko: Γαλάζια σημαία, κίτρινη θάλασσα… Στρατώνι, 20-7-2012 [video]

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Γαλάζια σημαία, κίτρινη θάλασσα… Στρατώνι, 20-7-2012 [video]



Bίντεο που τραβήχτηκε το πρωί τη Παρασκευής 20 Ιουλίου – μια τυχαία μέρα, που δεν υπήρχε καμία πληροφορία για διαρροή νερών μεταλλείου στη θάλασσα.
Δείτε την εικόνα της παραλίας με τη γαλάζια σημαία και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Αρρωστημένο κίτρινο χρώμα στη θάλασσα. Αρρωστημένο κοκκινόμαυρο χρώμα και ούτε ένας κολυμβητής στην παραλία από απόβλητα… σ’αυτή την παραλία που κάποιοι εγκληματίες απένειμαν “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας και καθαρότητας.

Λίγο πιο πάνω, άλλη πανδαισία χρωμάτων. Όξινες απορροές γύρω από το φράγμα τελμάτων του μεταλλείου στο Καρακόλι.

Eκεί δίπλα υπάρχει τώρα η είσοδος μιας καινούριας στοάς που ξεκίνησε να διανοίγει η μεταλλευτική εταιρεία που βιάζεται να ξεκοκκαλίσει την περιοχή μας.

Βιάζεται η εταιρεία, βιάζεται πολύ… και δουλεύει πυρετωδώς και εδώ στο Στρατώνι και πάνω, στο δάσος των Σκουριών. Εκεί όπου ξεριζώνει το αρχέγονο δάσος, ποδοπατώντας νόμους, περιβαλλοντικούς όρους, εγκεκριμένες μελέτες…

Και κάποιοι αφελείς πιστεύουν ακόμα ότι αυτά τα αρπαχτικά θα σεβαστούν τον τόπο, ότι υπάρχουν “ελεγκτικοί φορείς” που τάχα θα κρατάνε τα χαλινάρια, θα τους υποχρεώσουν να περιοριστούν στα συμφωνημένα… 700 μ. πηγάδι και ούτε μέτρο παραπάνω, ούτε δέντρο παραπάνω, ούτε λίτρο νερού παραπάνω. Γιατί μετά θα επέμβει η κυρία Μαργαρίτα και θα τους κάνει “ντα”. Έτσι λέει ο μύθος που συνοδεύει την “εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου”…


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!