tromaktiko: Ιαματικά λουτρά Καϊάφα: Μπήκε ο Ιούλιος κι ακόμα...κλειστά!

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ιαματικά λουτρά Καϊάφα: Μπήκε ο Ιούλιος κι ακόμα...κλειστά!



Κλειστά παρέμεναν μέχρι και χθες τα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα, αφού ακόμα δεν έχει προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό για να ξεκινήσει η λειτουργία τους και η... εξυπηρέτηση των εκατοντάδων λουομένων απ' όλη την Ελλάδα που κάθε χρόνο επισκέπτονταν την Ηλεία και την περιοχή της Ζαχάρως γι' αυτό.

Οι τοπικοί φορείς από τον Μάρτιο κιόλας είχαν ξεκινήσει ένα κύκλο επαφών προκειμένου να αφυπνίσουν τους αρμόδιους για την προώθηση των διαδικασιών που απαιτούνταν για την πρόσληψη του προσωπικού και για την έγκαιρη έναρξη λειτουργίας τους και να μην επαναληφθούν οι καθυστερήσεις του παρελθόντος.

Πληγή και για τους επαγγελματίες της περιοχής

Η καθυστέρηση έναρξης της περσινής λουτρικής περιόδου στον Καϊάφα κατά ένα μήνα, είχε σαν αποτέλεσμα και οι ασφαλισμένοι να μην μπορέσουν να εξυπηρετηθούν στους χρόνους που συνηθίζουν να κάνουν τις θεραπείες τους αλλά οι επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής της Ζαχάρως να ζημιωθούν, αφού κάθε χρόνο περιμένουν τους επισκέπτες των Λουτρών για να δουλέψουν και να κινηθεί λίγο η αγορά, τόσο στο εμπορικό κομμάτι όσο και στο κομμάτι των διανυκτερεύσεων. Μάλιστα οι ξενοδόχοι μιλούν για «χαμένη σεζόν» αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών τους επέλεγε την περίοδο Ιουνίου και Ιουλίου για τα μπάνια τους, και τώρα βλέπουν τον Ιούλιο να προχωρά και να μην έχει προσληφθεί το προσωπικό.

Οι εκλογές «καθυστέρησαν» τις προσλήψεις

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις λοιπόν των εκπροσώπων των τοπικών φορέων και δη του Εμπορικού Συλλόγου και του προέδρου Αργύρη Παύλου προς την ΕΤΑ, οι δυο εκλογικές αναμετρήσεις, Μαΐου και Ιουνίου, φαίνεται πως ήταν αρκετές να φτάσουμε στην Ιούλιο και να μην έχει προσληφθεί ακόμα το προσωπικό. Έτσι, αν και ο Φάκελος των Λουτρών ήταν έτοιμος από τον Μάρτιο και είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για υπογραφή από τον υπουργό και έκδοση της ΚΥΑ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ, δεν έγινε τίποτα στους χρόνους που θα έπρεπε ώστε τα Λουτρά να είναι έτοιμα στα τέλη Μαΐου.

Θέμα λίγων ημερών η πρόσληψη

Μέχρι χθες το μεσημέρι, ο διευθυντής των Λουτρών Νίκος Λευκαδίτης δεν είχε πάρει στα χέρια του το χαρτί για την έγκριση της πρόσληψης των 6 ατόμων (με δίμηνη απασχόληση) για να ξεκινήσει η λειτουργία των Λουτρών, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι αυτό θα γίνει άμεσα. Εξήγησε μάλιστα πως σήμερα ή αύριο θα το έχει στα χέρια του και τα Λουτρά θα ξεκινήσουν αμέσως, αφού ήδη έχουν καθαριστεί και έχουν συντηρηθεί οι εγκαταστάσεις του υδροθεραπευτηρίου, ενώ σε επόμενο χρόνο και μέχρι τις 15 περίπου Ιουλίου, θα έχει προσληφθεί και το υπόλοιπο προσωπικό για την πλήρη λειτουργία και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!