tromaktiko: Από τις 25 Σεπτεμβρίου η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Από τις 25 Σεπτεμβρίου η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες και κτηνοτρόφους



Αρχίζει από την επόμενη Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, η καταβολή της πρώτης δόσης, συνολικού ύψους...
80 εκατ. ευρώ, της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, μετά την υπογραφή, την Παρασκευή, της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Η ΚΥΑ για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά τους αγρότες για το έτος 2012, υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους συναρμόδιους υπουργούς, Οικονομικών, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και τον υφυπουργό Οικονομικών.

Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ.

Σημειώνεται ότι, οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) ανά αγροτική δραστηριότητα, για το έτος 2012, δεν διαφοροποιήθηκαν ουσιαστικά σε σχέση με τους αντίστοιχους των προηγουμένων ετών.

Λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας η πληρωμή της επιστροφής θα γίνει σε δύο δόσεις του 50%.

Η πρώτη δόση, περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, θα καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών μέχρι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου και τα σχετικά ποσά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων την αμέσως επόμενη ημέρα.
patrastimes.gr


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!