tromaktiko: Έξυπνα διατροφικά τρικ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Έξυπνα διατροφικά τρικ



Όλες έχουμε πέσει στον πειρασμό να φάμε τα απαγορευμένα τρόφιμα, γιατί απλά είναι νόστιμα και για να είμαστε ειλικρινείς, μας φτιάχνουν την διάθεση. Υπάρχουν όμως τρόποι να ξεγελάσετε τον εαυτό σας με μερικά έξυπνα τρικ…

Συνοδέψτε τα γεύματα σας με μια χούφτα σπανάκι το κυρίως πιάτο, ένα σάντουιτς, την ομελέτα και άλλα. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α και φλαβονοειδή που καταπολεμούν τον καρκίνο.

Πασπαλίστε με λιναρόσπορο τα μπιφτέκια και κρεατικά σας. Οι λιναρόσποροι έχουν ελαφριά γεύση καρυδιών που νοστιμεύει τα φαγητά, είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που βελτιώνουν την υγεία του οργανισμού και τον προστατεύουν από διάφορες παθήσεις.

Προσθέστε πολλά λαχανικά στα φαγητά και ειδικά στις σάλτσες που φτιάχνετε. Καρότα, κολοκυθάκια, πιπεριές και κρεμμύδια σε συνδυασμό με σάλτσα ντομάτας για να λάβετε όλα τα θρεπτικά συστατικά και να γευτείτε υπέροχες συνταγές.

Φτιάξτε τις δικές σας σάλτσες για να συνοδέψετε τα φαγητά σας, είναι εξαιρετικά εύκολο και καλύτερο γιατί ο οργανισμός σας θα λάβει περισσότερες βιταμίνες από τα φρέσκα λαχανικά. Δοκιμάστε μια απλή συνταγή και εμπλουτίστε τη με λαχανικά που αγαπάτε: ψιλοκόψτε ντομάτες, κρεμμύδια, φρέσκο κόλιαντρο, αβοκάντο, σέλινο και πολύχρωμες πιπεριές. Περιχύστε με χυμό λεμονιού και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Λατρεύετε τα παγωτά όμως χρειάζεστε κάτι πιο θρεπτικό και με λιγότερες θερμίδες. Αντί αυτών φτιάξτε τα δικά σας υγιεινά σπιτικά παγωτά με απλά υλικά. Βάλτε μια μπανάνα στην κατάψυξη, όταν παγώσει χτυπήστε τη στο μπλέντερ και απολαύστε μια γευστική γρανίτα. Εναλλακτικά ανακατέψτε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, με ψιλοκομμένα βατόμουρα ή άλλα φρούτα που σας αρέσουν. Βάλτε το μείγμα σε παγοθήκες, τοποθετήστε στη μέση μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξυλάκι και αφήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Να έχετε πάντα στην τσάντα σας μερικά ωμά αμύγδαλα, είναι ότι καλύτερο όταν πεινάτε και χρειάζεστε ένα σνακ. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και μαγνήσιο, επίσης περιέχουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και πολυακόρεστα λιπαρά. Τα αμύγδαλα προσφέρουν μεγαλύτερης διάρκειας κορεσμό που σημαίνει ότι αργείτε να ξαναπεινάσετε.
jenny.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!