tromaktiko: Σαμαράς: «Η πρωθυπουργία στην Ελλάδα είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο»

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σαμαράς: «Η πρωθυπουργία στην Ελλάδα είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο»



«Περίμενε μία ζωή για αυτή τη στιγμή και πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες τον βλέπουν ως την τελευταία ελπίδα για σταθερότητα. Αλλά για τον Αντώνη Σαμαρά η ηγεσία της χώρας του δεν είναι διασκέδαση», αναφέρει...
το άρθρο της εφημερίδας. «Ξέρετε κάποιον να είναι χαρούμενος με το να γίνεται Πρωθυπουργός της Ελλάδας;» ρώτησε χαμηλόφωνα ο Πρωθυπουργός.

«Είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Είναι πόνος», συνέχισε ο ίδιος.

«Αλλάζουμε, αλλά οφείλετε να μας βοηθήσετε» επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνένετυξή του, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο εναλλακτικό σενάριο που θα μπορούσε να είναι «το τέλος της Ελλάδας».

Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα o Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ», άφησε πάντως να εννοηθεί ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή της στην ευρωζώνη έχουν πολιτικό και οικονομικό κόστος. «Υπάρχει ελπίδα, είναι η μόνη που μπορώ να προσφέρω», τόνισε.

Από τον Ιούνιο που ανέβηκε στην εξουσία, έπειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ.Σαμαράς εργάζεται να επαναφέρει την φερεγγυότητα της χώρας και να αποδιώξει όλους τους φόβους ότι η χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ, ακόμη κι αν η αυστηρή λιτότητα που πρέπει να επιβάλει για να κρατήσει την χώρα στη νομισματική ένωση έρχεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κοινωνικών αντιδράσεων, σημειώνει η εφημερίδα.

Σε μία εβδομάδα όπου βίαιες διαδηλώσεις ξέσπασαν στην Ελλάδα και την Ισπανία ενάντια στα μέτρα λιτότητας και την ανεργία και μετά από άλλες μαζικές διαδηλώσεις στην Πορτογαλία, ο κ.Σαμαράς προειδοποίησε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το «νέο κοινωνικό φαινόμενο» που σαρώνει την Ευρώπη.

«Είναι ένα προϊόν της μεγάλης αυτής κρίσης και ύφεσης που βρισκόμαστε. Για αυτό θα πρέπει να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου στους εταίρους μας και τον δυτικό κόσμο: ότι αν αυτό συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και την Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, τότε θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι δεν θα ενταθεί», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.Οπως επισημαίνουν οι New York Times ο Αντώνης Σαμαράς είπε επίσης ότι η περασμένη Πέμπτη ήταν μία από τις πιο χαρούμενες ημέρες από την στιγμή που ανέλαβε την πρωθυπουργία, καθώς η κυβέρνηση συμφώνησε στους βασικούς άξονες των μέτρων.

Ωστόσο, η τρόικα θα πρέπει να αποφασίσει πότε θα «κλείσει» το πακέτο σε νέο γύρο συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.
tanea.gr


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!