tromaktiko: "Ως εδω.." - Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Πάτρα εξηγούν τη δική τους απόγνωση

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

"Ως εδω.." - Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Πάτρα εξηγούν τη δική τους απόγνωση



«Αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση, αλλά αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε το τελευταίο μέσο πίεσης που είναι η επίσχεση.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε όταν επισημαίναμε τα τρωτά του ΕΟΠΥΥ έτσι σήμερα το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας πληρώνει τις συνέπειες του εγκλήματος που διέπραξε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας» ανέφερε στην «Π» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Απόστολος Σωτηρούδης, σημειώνοντας ότι δεν είναι τυχαίο που όλος ο υγειονομικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι οι πολίτες δεν έχουν το ελάχιστο περιθώριο να πληρώσουν από την τσέπη τους την ιατρική τους περίθαλψη. Η δόση της εφορίας σε συνδυασμό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που συνεπάγεται για τις οικογένειες που έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία ένα πολύ σημαντικό ποσό, βάζουν σε δεύτερη μοίρα ακόμα και τα προβλήματα υγείας.

«Δεκάδες ιατρεία είναι έτοιμα να κλείσουν. Ηδη κάποια έχουν κλείσει. Οι συνάδελφοι έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο. Ο κόμπος δεν έχει φτάσει απλώς στο χτένι, αλλά το έχει ήδη σπάσει», δηλώνει ο ίδιος.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!