tromaktiko: ΕΣΕΕ: Παράταση καταβολής των εισφορών του ΙΚΑ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΕΣΕΕ: Παράταση καταβολής των εισφορών του ΙΚΑ



Την παράταση της καταβολής των εισφορών για το τέλος του μήνα Νοεμβρίου και την επαναφορά αυτής της μεταβολής σε ισχύ και για το μέλλον, ζητεί... η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ιωάννη Βρούτση.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, «σε ένα περιβάλλον κρίσης, ύφεσης και κάθετης πτώσης του κύκλου εργασιών, οι επιχειρήσεις καλούνται να υποστούν μία αχρείαστη ταμειακή επιβάρυνση, αφού υποχρεώνονται να δεσμεύσουν κεφάλαια για την πληρωμή των ενσήμων, που θα πλήρωναν κανονικά στο τέλος του μήνα και τα οποία αδυνατούν να βρουν».

Επίσης, προσθέτει ότι «όπως διαβεβαιώνουν οι οργανώσεις των φοροτεχνικών αλλά και οι μεμονωμένοι λογιστές των επιχειρήσεων, είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολο έως αδύνατο να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες υπολογισμού της μισθοδοσίας και ενημέρωσης των εργοδοτών, μέχρι και την 5η ημέρα του επόμενου μήνα».

«Στην περίπτωση που δεν υπάρξει θετική απόκριση σε αυτό το αίτημα, είναι πιθανό πολλές επιχειρήσεις να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν στην εν λόγω υποχρέωση, δεδομένου ότι καλύπτουν σχεδόν οριακά όλες τις υπόλοιπες. Εάν χαθεί η νομιμότητα για μία επιχείρηση, τελικός χαμένος θα είναι το ΙΚΑ αφού η προβλεπόμενη προθεσμία ασκεί αχρείαστη και άκαιρη πίεση», επισημαίνεται.
ipop.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!