tromaktiko: Το 2013 θα αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της χώρας, δηλώνει ο Σταύρος Μαλάς

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Το 2013 θα αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της χώρας, δηλώνει ο Σταύρος Μαλάς



Την άποψη ότι το 2013 θα αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της χώρας, εξέφρασε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, σε ομιλία την Τετάρτη κατά την κοπή της βασιλόπιτας... στα Επαρχιακά Γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία. 

Πρόσθεσε πως αυτό πρέπει να αποτελέσει μέρος του ευρύτερου προβληματισμού για τις επιλογές στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και ανέφερε ότι η πολιτική αναβάθμιση του κράτους που θα κληρονομήσει ο επόμενος Πρόεδρος φέρει την προσωπική σφραγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι η μεγάλη επιτυχία της πολιτικής αναβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνές επίπεδο μέσα από την επιτυχή προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ φέρει την προσωπική σφραγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη σφραγίδα της κυβέρνησής του και των μελών της δημόσιας υπηρεσίας

«Εάν ο λαός με τιμήσει την ψήφο του θα παραλάβω πολιτικά αναβαθμισμένο κράτος», είπε και ανέφερε ότι τα μηνύματα που λαμβάνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ εγκωμιαστικά για τη χώρα μας και «πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό το επίτευγμα».

«Η χώρα μπαίνει σε νέα εποχή», είπε ο κ. Μαλάς προσθέτοντας ότι η νέα διακυβέρνηση θα διαχειριστεί πολλά και σύνθετα προβλήματα και θα κληθεί να πάρει αποφάσεις δεκαετιών, που σχετίζονται με την οικονομία, το Κυπριακό. Συνέχισε διατυπώνοντας τη θέση ότι το Κυπριακό θα πρέπει να είναι το κατεξοχήν θέμα που απασχολεί τη χώρα.

Επανέλαβε τη δέσμευση ότι «το Μνημόνιο που θα υπογραφεί θα είναι το πρώτο και το τελευταίο» και είπε πως το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του υποστηρίζεται από την πιο προοδευτική πολιτική δύναμη του τόπου, αποτελεί ισχυρό πολιτικό μήνυμα για τον προσανατολισμό της διακυβέρνησης που θα εφαρμόσει.

«Δεν δικαιούμαι να αποτύχω εάν να αναλάβω την Προεδρία της Δημοκρατίας και θα πρέπει να καταβάλω κάθε προσπάθεια στη σύσταση κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής που θα αποτελεί ένα ευρύτερο συνασπισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις φιλοδοξίες της κυπριακής κοινωνίας και θα αποτελεί εκκίνηση της νέας εποχής», είπε.

Καταλήγοντας ο κ. Μαλάς διαβεβαίωσε ότι θα κυβερνήσει με πολλή αξιοκρατία και θα πολιτευτεί μαζί με πολλούς, «με ανιδιοτέλεια προς επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τη χώρα».
philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!