tromaktiko: ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη - Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Υπηρεσίες Πρόνοιας

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη - Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Υπηρεσίες Πρόνοιας



Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, καλώντας ταυτόχρονα τη ΓΣΕΕ να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση για την 24ωρη πανελλαδική απεργία...
ελήφθη ως απάντηση «στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της επίταξης - επιστράτευσης των απεργών του μετρό και στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού κινήματος».
---------------------------------------------------------------------

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, μετά την 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία που προκήρυξαν η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ.
Το μεσημέρι της Πέμπτης θα γίνει συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.
Σκοπός της απεργίας, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «να αναδείξει τα προβλήματα στοχοποίησης του  ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του Μνημονίου καθώς και την αντίσταση των Υγειονομικών για την ανατροπή τους».

Η υποχρηματοδότηση, τα σφαγιαστικά οργανογράμματα, η διαθεσιμότητα του προσωπικού, οι απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες, το πάγωμα των προσλήψεων ακόμη και για νοσηλευτικό - παραϊατρικό προσωπικό, οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων και τμημάτων είναι μόνο μερικές από τις ανθυγιεινές πολιτικές που επιφυλάσσει το νέο μνημόνιο για το 2013, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.
-----------------------------------------------------------------------

Συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη την απεργία που είχαν εξαγγείλει μέχρι και την Τρίτη.

Μετά από τη γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης τα σωματεία των εργαζομένων στα δύο μέσα προχώρησαν την Κυριακή σε έκτακτες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους.
Εντός της ημέρας, ωστόσο, αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέες γενικές συνελεύσεις των σωματείων προκειμένου να επανακαθοριστεί η στάση των εργαζομένων.
«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να μας επιτάξει», δήλωσε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ - ΟΣΥ, Απόστολος Ραυτόπουλος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων των εργαζομένων. Γνωστοποίησε ακόμη ότι στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Μήνυμα της κυβέρνησης
«Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της», ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης.
Από την πλευρά της, η διοίκηση της Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) Α.Ε., η οποία έχει απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για όλα τα ζητήματα, εκτός απ' ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο. Αναμένεται, πάντως, να προσφύγει εκ νέου σήμερα στη Δικαιοσύνη.

Ακινητοποιημένα τρένα και προαστιακός
Την απεργία τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προσφεύγει σήμερα στη Δικαιοσύνη.




Κανονικά μετρό, ηλεκτρικός και τραμ
Κανονικά κινούνται πάντως μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, ωστόσο, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο».
Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό πως απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), που ζητούσε να «παγώσει» (να εκδοθεί προσωρινή διαταγή) η επίταξη του προσωπικού του Μετρό, καθώς και η επίταξη της χρήσης των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!