tromaktiko: Στο Μέτωπο Αλ-Νούσρα η ευθύνη για επιθέσεις

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στο Μέτωπο Αλ-Νούσρα η ευθύνη για επιθέσεις



Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν το «Μέτωπο Αλ Νούσρα» για τον θάνατο δεκάδων ατόμων στο Χαλέπι στη βόρεια Συρία, αντικρούοντας έτσι τις...
καταγγελίες ακτιβιστών σύμφωνα με τις οποίες οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ευθύνονται για την αιματοχυσία.

Οι οικογένειες των θυμάτων «αναγνώρισαν πολλούς από τους νεκρούς, τονίζοντας ότι (μέλη του) Μετώπου Αλ Νούσρα τους απήγαγαν επειδή αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την τρομοκρατική οργάνωση», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Μέλη της αντιπολίτευσης είπαν ότι οι δυνάμεις του Άσαντ διέπραξαν σφαγή την Τρίτη όταν εντοπίστηκαν τα πτώματα 65 ανθρώπων που είχαν δεχτεί πυροβολισμούς, με τα χέρια δεμένα, κατά μήκος του ποταμού Κουέικ στη συνοικία του Χαλεπιού που ελέγχεται από τους αντάρτες Μπουστάν αλ-Κασρ.

Οι ίδιοι ανέβασαν ένα βίντεο που δείχνει τουλάχιστον 51 πτώματα ανδρών καλυμμένα με λάσπη που έφεραν σημάδια από τραύματα σφαίρας. Οι ακτιβιστές είπαν ότι τα θύματα είχαν εκτελεστεί και στη συνέχεια ριφθεί στο ποτάμι το οποίο τους παρέσυρε στην περιοχή των ανταρτών. Ο δημοσιογράφος του SANA είπε ότι το επίπεδο των υδάτων στον ποταμό ήταν πολύ χαμηλό ώστε να μεταφέρει τα πτώματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν στην περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Η Συρία απαγορεύει την πρόσβαση στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης καθιστώντας δύσκολη την επαλήθευση πληροφοριών που προέρχονται από ακτιβιστές και αξιωματούχους.

athina984.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!