tromaktiko: Συγχωνεύονται οι ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Συγχωνεύονται οι ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας



Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η διαδικασία συνένωσης των ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας που... εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών περί συγχωνεύσεων εφοριών σε όλη την χώρα.
Όπως μάθαμε από την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου οι δύο εφορίες θα λειτουργήσουν ως μια ενιαία οργανική μονάδα με έδρα τελικά το κτίριο της εφορίας της Νέας Ιωνίας στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι να γίνει ο σχετικός διαγωνισμός για την εύρεση κτιρίου από το Υπουργείο Οικονομικών. Το ζήτημα της στέγασης της υπηρεσίας ξεκαθάρισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του www.xtypos.gr, η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών είχε ζητήσει προσφορές από τους ιδιοκτήτες των κτιρίων που στεγάζονται σήμερα οι δύο υπηρεσίες, ώστε να επιτευχτεί η μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση κόστους σε συνδυασμό με την παραχώρηση περισσότερων χώρων.
Η εφορία της Νέας Φιλαδέλφειας κλείνει την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, ενώ κλειστή θα μείνει η εφορία της Νέας Ιωνίας στις 14, 15 και 16 Ιανουρίου για να ανοίξει και πάλι τις πόρτες με τη νέα της μορφή στις 17 Ιανουαρίου.
Στη νέα ΔΟΥ θα απασχολούνται πλέον 75 άτομα, ενώ η περιοχή ευθύνης της θα είναι τεράστια καθώς περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Νέας Ιωνίας, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Μεταμόρφωση και τη Νέα Χαλκηδόνα. Θυμίζουμε πως αυτόνομη μονάδα παραμένει η ΔΟΥ Ηρακλείου Αττικής αν και κάποια τμήματα της έχουν μεταφερθεί στη Νέα Ιωνία.

• Ξεχωρίζει η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας
Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας έχει διακριθεί στο πρώτο εννιάμηνο του 2012 , καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας μας, είναι από τις ελάχιστες εφορίες σε όλη τη χώρα που υπερδιπλασίασε τους στόχους που έχουν τεθεί για ελέγχους και έσοδα βάσει του συμβολαίου που έχει υπογραφεί από τον Έφορο με το Υπουργείο Οικονομικών (όπως έχει γίνει με όλες τις εφορίες!).
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!