tromaktiko: ΓΣΕΒΕΕ: Μεταφορά Πρωτομαγιάς

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΓΣΕΒΕΕ: Μεταφορά Πρωτομαγιάς



Η δραματική πτώση του τζίρου και η έλλειψη ρευστότητας, απόρροια της παρατεταμένης ύφεσης, συνθέτουν εκτός των άλλων ένα εξαιρετικά δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, έχοντας οδηγήσει στο καθαρό κλείσιμο...
122.000 ΜΜΕ σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ (2009-2012), αλλά και σχετικών ερευνών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Σύμφωνα δε, με την τελευταία έρευνα του Ινστιτούτου της Γενικής Συνομοσπονδίας (12/3/2012) 55.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με κλείσιμο το αμέσως επόμενο δωδεκάμηνο.

Εφέτος η εργατική Πρωτομαγιά που κηρύσσεται ως ημέρα αργίας από τον Υπουργό Εργασίας συμπίπτει με την Μεγάλη Τετάρτη. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία θεωρούμε πως η μεταφορά αυτής της αργίας θα είχε ευεργετικές συνέπειες στο σύνολο της οικονομίας. Σίγουρα δεν θα διορθώσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Θα δώσει όμως μια μικρή ανάσα ρευστότητας στην αγορά που μπορεί να είναι και καθοριστική για την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων.

Σχετική απόφαση σε ανάλογη περίπτωση είχε εκδοθεί από τον Υπουργό Εργασίας το 2002 σε μια περίοδο, μάλιστα, ανάπτυξης της οικονομίας μας.

Η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας να μεριμνήσει το ταχύτερο δυνατό για την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να καταρτιστούν και τα εορταστικά ωράρια λειτουργίας ανά περιοχή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ α.α.
Ο Ά ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΒΑΘΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΡΙΝΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!