tromaktiko: Πάτρα: Πρωτοποριακή επέμβαση στην καρδιά από γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Πάτρα: Πρωτοποριακή επέμβαση στην καρδιά από γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου



Στην αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας της καρδιάς διαδερμικά, μέσω της αρτηρίας του ποδιού προχώρησε ομάδα καρδιολόγων του ΠΓΝΠ.

Πρόκειται για πρωτοποριακή επέμβαση που έρχεται να καλύψει τους ασθενείς, οι οποίοι λόγω βεβαρημένου ιστορικού, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χειρουργικά.

Η μέθοδος αυτή έχει εφαρμοστεί σε δύο ασθενείς στα μέσα του περασμένου μήνα και η πορεία της υγείας τους εξελίσσεται ομαλά.

Πρωτεργάτες της επέμβασης είναι ο καθηγητής και ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Αλεξόπουλος, ο αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Χάχαλης και ο επίκουρος καθηγητής Περικλής Νταβλούρος.

Η επέμβαση είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς αυτή η κατηγορία ασθενών αντιμετώπιζε το πρόβλημα μόνο με φαρμακευτική αγωγή και όσο άντεχαν.

Σε μια μεγάλη μελέτη που έγινε πέρυσι διαπιστώθηκε ότι εάν τους αφήσεις μόνο με φάρμακα, ζουν λιγότερο από το να εφαρμοστεί η διαδερμική μέθοδος.

Η πατρινή επιστημονική ομάδα που έκανε και τις δύο επεμβάσεις, λειτούργησε υπό την επίβλεψη έμπειρου Ολλανδού καρδιολόγου και με εκρηκτικό, ρυθμό, δεξιοτεχνία και ακρίβεια.

attacktv.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!