tromaktiko: ΥΓΕΙΑ: Τα φρούτα και τα λαχανικά αυξάνουν την ευτυχία

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΥΓΕΙΑ: Τα φρούτα και τα λαχανικά αυξάνουν την ευτυχία



Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Ζηλανδία υποστηρίζει πως η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ιδιαίτερα από... νέους ανθρώπους, μπορεί να συνεισφέρει αποτελεσματικά τόσο στην καλή ψυχολογία τους, όσο και στα επίπεδα ενέργειας και την ηρεμία τους.

Στη μελέτη συμμετείχαν 281 νέοι ενήλικες με μέσο όρο ηλικία τα 20 χρόνια και διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Οτάγκο.

Οι εθελοντές συμπλήρωναν επί 21 ημέρες μία ηλεκτρονική διατροφική ατζέντα, σημειώνοντας σε καθημερινή βάση πόσες μερίδες φρούτων και λαχανικών αλλά και μη υγιεινών τροφών κατανάλωσαν και περιγράφοντας παράλληλα τις συναισθηματικές τους διακυμάνσεις με εννέα θετικούς και εννέα αρνητικούς χαρακτηρισμούς.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών τη μία ημέρα είχε ως αποτέλεσμα την καλύτερη ψυχολογία των συμμετεχόντων την επομένη.

Από την άλλη, το ότι οι συμμετέχοντες ένιωθαν χαρούμενοι δεν οδηγούσε στην κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της έρευνας.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "British Journal of Health Psychology" και όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η κατανάλωση επτά με οκτώ μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι δυνατό να εξασφαλίσει περισσότερη ενέργεια, ηρεμία αλλά και καλύτερη διάθεση...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!