tromaktiko: Στα όρια της εξάντλησης οι Εξωτερικοί Φρουροί Κορυδαλλού

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Στα όρια της εξάντλησης οι Εξωτερικοί Φρουροί Κορυδαλλού



Υπεράνθρωπες είναι εδώ μήνες οι προσπάθειες των εξωτερικών φρουρών του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού για την φύλαξη του καταστήματος των νοσηλευόμενων...
κρατούμενων στα νοσοκομεία της Αττικής και της ασφάλειας των πολιτών.

Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες τα προβλήματα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς με τους εξωτερικούς φρουρούς να εκφράζουν την ανησυχία τους και την αγανάκτηση τους για την αδιαφορία του τοπικού σωματείου των εξωτερικών φρουρών Κορυδαλλού και της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης .

Ένας προβληματισμός και ταυτόχρονα έντονη ανησυχία που πηγάζει από το γεγονός της έλλειψης προσωπικού για την αντιμετώπιση των αναγκών της Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εξωτερικών φρουρών Κορυδαλλού το σύνολο του προσωπικού βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης καθώς έχουν να λάβουν ρεπό εδώ και τρεις μήνες!

Ειδικότερα η δύναμη της Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού εδώ και αρκετό διάστημα έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό. Σε αυτό συνέβαλε η απόσπαση των εξωτερικών φρουρών, περίπου 40 στον αριθμό από το κατάστημα Κορυδαλλού...στο υπουργείο Δικαιοσύνης(!!!), σε καθήκοντα γραφείου...

Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι ενώ οι αποσπάσεις αυτές έχουν λήξει οι εξωτερικοί φρουροί δεν επιστρέφουν στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού...ενώ η διεύθυνση του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού σφυρίζει αδιάφορα μαζί με το τοπικό σωματείο...

Φυσικά το πρόβλημα δεν σταματά εδώ. Μετά τα πρόσφατα περιστατικά που σχετιζόταν με την αποτυχημένη απόδραση του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλάστου και λίγο αργότερα την απόδραση 11 κρατουμένων των φυλακών Τρικάλων, αυξήθηκαν τα μέτρα φύλαξης, αφενός στις φυλακές Κορυδαλλού, αφετέρου στις φυλάξεις στα νοσοκομεία όπου μεταφέρονται κρατούμενοι είτε για εξετάσεις, είτε για νοσηλεία.

Συγκεκριμένα 70 περίπου εξωτερικοί φρουροί που το προηγούμενο διάστημα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην Εξωτερική φρουρά Κορυδαλλού έφυγαν από την φύλαξη του καταστήματος με αποτέλεσμα η υπάρχουσα Δύναμη να έχει μειωθεί από τα 250 άτομα ..στα 180... και να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες.

«Το υπάρχον προσωπικό καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη φύλαξη. Εδώ και αρκετό διάστημα βρίσκεται στα όρια του. Στα όρια της εξάντλησης», σημειώνουν εμφατικά οι εξωτερικοί φρουροί.

Όλα αυτά όταν οι εξωτερικοί έχουν ξεχάσει εδώ και αρκετό διάστημα τι πάει να πει ρεπό και ξεκούραση, συνδράμοντας καθημερινά στην Υπηρεσία, ενώ δεν τους χορηγούνται ούτε οι κανονικές άδειες.

Αξίζει τέλος να υπογραμμιστεί ότι παρά την εξοντωτική και άδικη απασχόληση των εξωτερικών φρουρών δεν τους καταβάλλονται από την διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού τα δεδουλευμένα τους και οι υπερωρίες που προβλέπει το ΠΔ/215.2006.

Για όλα τα παραπάνω είναι ενήμερος και ο κ.κ. Πρωθυπουργός χωρίς όμως να έχει πράξει τίποτα προς το παρόν...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!