tromaktiko: Νέες μαρτυρίες για αρκούδες στο Πήλιο - Αναμένεται ο «Αρκτούρος»

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Νέες μαρτυρίες για αρκούδες στο Πήλιο - Αναμένεται ο «Αρκτούρος»



Με βάση αναφορές στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενώ αναμένεται ο «Αρκτούρος».
Νέες μαρτυρίες και αναφορές σχετικά με την εμφάνιση αρκούδων στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου προκύπτουν στη ...
Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου από μελισσοκόμους και κατοίκους. Πέρα από τις καταστροφές σε κυψέλες στο Μούρεσι και την Τσαγκαράδα, προχθές κατατέθηκε μαρτυρία στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου, βάσει της οποίας κάτοικος είδε μία αρκούδα σε δάσος του Κισσού, ενώ το βράδυ της προηγούμενης, ομάδα κατοίκων κινήθηκε στα ορεινά για τον εντοπισμό του ζώου ή των ζώων, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Παράλληλα, κάτοικος προσκόμισε στο Δήμο φωτογραφία από χνάρι αρκούδας σε δασώδη έκταση, ενώ στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας μελισσοκόμος από τη Ζαγορά ανέφερε στη Δημοτική Αρχή καταστροφές σε κυψέλες του, οι οποίες εικάζεται ότι προκλήθηκαν από αρκούδες.

Ο προβληματισμός στις τάξεις της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι πλέον έντονος, καθώς οι μαρτυρίες και οι αναφορές σχετικά με την εμφάνιση των άγριων ζώων στην ευρύτερη περιοχή αυξάνονται και επιπλέον γίνεται λόγος για εμφάνιση αρκούδων πέρα από τη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου και στην αντίστοιχη της Ζαγοράς, με τη χιλιομετρική απόσταση να είναι σχετικά μεγάλη και να τίθεται το ερώτημα αν τα άγρια ζώα είναι δύο ή περισσότερα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη μαρτυρία σχετικά με την εμφάνιση αρκούδων στο Μούρεσι έφτασε στη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Μελισσοκόμος ανέφερε στο Δήμο την πρόκληση ζημιών σε 20 συνολικά κυψέλες, υποστηρίζοντας ότι αποδίδονται σε αρκούδα.

Ακολούθησε μαρτυρία επίσης στο Δήμο, η οποία ανέφερε ότι κάποιοι είδαν στην ευρύτερη περιοχή αυτοκίνητο της μη κυβερνητικής, μη κερδοσκοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος «Αρκτούρος» να απελευθερώνει αρκούδες, κάτι που διαψεύδεται κατηγορηματικά από τη διεύθυνση της οργάνωσης.

Επίσης, υπάρχει και μαρτυρία μελισσοκόμου για καταστροφή κυψελών και στην Τσαγκαράδα.

Όπως προκύπτει από τη Δημοτική Αρχή, οι νέες μαρτυρίες και οι αναφορές, καθώς και οι καταστροφές που προκαλούνται σε μελίσσια δημιουργούν αναστάτωση και φόβο στην τοπική κοινωνία, αλλά και στους επισκέπτες.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη αναμένεται στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου κλιμάκιο ειδικών του «Αρκτούρου», προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να αποφανθεί αν οι καταστροφές στα μελίσσια αποδίδονται σε αρκούδες ή όχι, καθώς επίσης και να εξετάσει τα χνάρια που εντοπίστηκαν κοντά στα μελίσσια, αλλά και σε δάση.

"Θεσσαλία"

almyrosinfo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!