tromaktiko: Προς αξιοποίηση "φιλέτα" στη Μπούκα, την Ανάληψη, το Πεταλίδι

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Προς αξιοποίηση "φιλέτα" στη Μπούκα, την Ανάληψη, το Πεταλίδι



«Φιλέτα» εξαιρετικής σημασίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών, είναι τα τρία παραλιακά ακίνητα στη Μπούκα, την Ανάληψη και το Πεταλίδι, τα οποία έχουν ενταχθεί στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίησή τους. Ο δήμαρχος Μεσσήνης λέει…
ναι στην αξιοποίηση, με συγκεκριμένους όμως όρους. Μάλιστα απέστειλε επιστολή με τις θέσεις του στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) καθώς και στους αρμόδιους υπουργούς. Πρόκειται για το χώρο στη Μπούκα της Μεσσήνης, όπου βρίσκονται τα ερείπια του παλιού τελωνείου καθώς και τον μπροστινό χώρο όπου σταθμεύουν αυτοκίνητα επισκεπτών και γίνονται εκδηλώσεις. Είναι χώρος 3,4 στρεμμάτων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν μπορεί να αξιοποιηθεί με τρόπο διαφορετικό από το σημερινό. Το δεύτερο ακίνητο ξεκινά από τη Μπούκα και φτάνει μέχρι και την Ανάληψη. Πρόκειται για μια λωρίδα ουσιαστικά επάνω από τον αιγιαλό, 216,6 στρεμμάτων. Ο κ. Αναστασόπουλος υπογράμμισε ότι η λωρίδα αυτή δεν μπορεί να αξιοποιηθεί παρά μόνο από τις γειτονικές ιδιοκτησίες, με χαρακτήρα είτε τουριστικό είτε αγροτικό. Σε διαφορετική περίπτωση είπε ότι η λωρίδα αυτή θα λειτουργεί ως φραγή για την εξυπηρέτηση των γειτονικών ιδιοκτησιών και την τουριστική ανάπτυξη. 

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!