tromaktiko: Ικανοποίηση ΟΤΟΕ – υπουργείου Εργασίας για τις κλαδικές συμβάσεις

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ικανοποίηση ΟΤΟΕ – υπουργείου Εργασίας για τις κλαδικές συμβάσεις



Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία που συνήψε με τις διοικήσεις των τραπεζών για τις κλαδικές συμβάσεις την Παρασκευή εκφράζει... η ΟΤΟΕ δεδομένης της σημερινής συγκυρίας, ενώ τη συμφωνία χαιρέτισε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Η συμφωνία διασφαλίζει ότι θα υπάρχει ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης εργασίας και θα αποφευχθεί η ατομική διαπραγμάτευση» είπε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σταύρος Κούκος.

Σημείωσε ότι στη συμφωνία υπάρχει ρήτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας. Ο κ. Κούκος ανέφερε ότι η σύμβαση αφορά το σύνολο των 56 χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής που είχε διατυπώσει ενστάσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει τις σημαντικές δυνατότητες που έχουν οι κοινωνικοί εταίροι, στο νέο θεσμικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στο χώρο των εργασιακών σχέσεων, να λαμβάνουν συναινετικές και ώριμες αποφάσεις για την προστασία της απασχόλησης.

Ο υπουργός Εργασίας ευχήθηκε την ίδια θετική κατάληξη να έχουν και οι διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!