tromaktiko: Πάτρα: Ξεμένουν στον δρόμο τα περιπολικά

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πάτρα: Ξεμένουν στον δρόμο τα περιπολικά



Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν κληθεί να πληρώσουν από την τσέπη τους, ατομικά ή ομαδικά, τη βενζίνη που...
χρειάζεται για το ρεζερβουάρ του περιπολικού, καθώς ήταν άδεια και κινδύνευαν να μείνουν στη μέση του δρόμου. Εχουν, ωστόσο, υπάρξει και περιπτώσεις που αστυνομικοί κλήθηκαν να παραληφθούν από συναδέλφους τους, διότι ξέμειναν σε ερημικό σημείο...

Τα συγκεκριμένα ζητήματα τέθηκαν από τους συνδικαλιστές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας στην ηγεσία του Σώματος για να δοθεί μια λύση, καθώς η κατάσταση στον τομέα της αστυνόμευσης τείνει να ξεφύγει.

Από την τσέπη τους

«Υπάρχουν περιπτώσεις που συνάδελφοι έχουν κληθεί να πληρώσουν από την τσέπη τους για το συμπλήρωμα των λαδιών των περιπολικών, την αλλαγή στα "τακάκια" του υπηρεσιακού αυτοκινήτου ή να κάνουν ένα απλό σέρβις. Δυστυχώς, η Αμεση Δράση διαθέτει μόνο τρία περιπολικά, ενώ θα μπορούσε να έχει περισσότερα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας» σημειώνει στην «Π» ο Χάρης Τσίτσικας, γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας που συναντήθηκε με την ηγεσία του Αρχηγείου μαζί με τον πρόεδρο Σταύρο Τσεκούρα. Πολλά περιπολικά έχουν να απολυμανθούν εδώ και χρόνια και τελικά η λύση δόθηκε όταν οι συνδικαλιστές αποτάθηκαν σε ιδιώτη που δέχτηκε δωρεάν να παρέχει υπηρεσίες απολύμανσης.

Μεταξύ άλλων, συναντήθηκαν με τον επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο, τον κλαδάρχη Οικονομικών, υποστράτηγο Κ. Τσουβάλα και τον επιτελάρχη του Αρχηγείου, αντιστράτηγο Παπασπύρου.

Από τους επιτελείς δόθηκε η διαβεβαίωση ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν και θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών, διότι καθίσταται πλέον αδύνατη η αστυνόμευση στην Πάτρα.

Εκείνο που «καίει» το προσωπικό της ΑΔ Αχαΐας είναι ότι πολλές αστυνομικές υπηρεσίες αποδυναμώνονται επειδή αστυνομικοί από την Πάτρα μεταφέρονται στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Κορίνθου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!