tromaktiko: Πάτρα: H ζωγραφιά της Αναστασίας που «κέρδισε» τη Google

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πάτρα: H ζωγραφιά της Αναστασίας που «κέρδισε» τη Google



Το δικό της μήνυμα για την Ελλάδα που αγαπά έστειλε και η Αναστασία στη Google μέσα από τον διαγωνισμό που πραγματοποίησε.

Τη σοφή κουκουβάγια καθισμένη πάνω σ' ένα κλαδί ελιάς με φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και ορισμένα στοιχεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, επέλεξε η μαθήτρια της Γ΄ τάξεως του διθέσιου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πατρών Αναστασία Καρέλα, σχεδιάζοντας για την κεντρική σελίδα της Google.

Το αποτέλεσμα της επιλογής της κέρδισε τις εντυπώσεις κι έτσι επιλέχτηκε ως το καλύτερο σχέδιο στην ηλικιακή της ομάδα. Το πώς σκέφτηκε το συγκεκριμένο σχέδιο, μας το περιγράφει η ίδια η Αναστασία. «Σκέφτηκα να ζωγραφίσω πάνω στη λέξη Google.

Ετσι, στο G έφτιαξα μια βάρκα, τα δύο οο τα έβαλα για μάτια της κουκουβάγιας που είναι σοφή και η Ελλάδα έχει πολύ σοφία, το g έφτιαξα σαν ένα κλαδί ελιάς που σημαίνει νίκη, το l έναν κίονα για τον αρχαίο πολιτισμό και το e το ζωγράφισα σαν ένα δελφίνι που δείχνει την όμορφη ελληνική θάλασσα».

Το λογότυπο της Αναστασίας ξεχώρισε στην ηλικιακή της ομάδα (1η-3η Δημοτικού) ανάμεσα σε 60 άλλα που είχαν περάσει στην τελική φάση. Ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός για όλους τους μαθητές από 6 έως 18 ετών και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 8.200. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν δημιουργικότητα και φαντασία για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google. Η ψηφοφορία του κοινού, η οποία διεξήχθη από τις 15 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου, ανέδειξε έναν νικητή για κάθε μία από τις τέσσερις ηλικιακές ομάδες, στις οποίες είχαν χωριστεί τα έργα των μαθητών (1η-3η δημοτικού, 4η-6η δημοτικού, γυμνάσιο, λύκειο).

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το doodle της Google έφερε την υπογραφή του νικητή του φετινού διαγωνισμού "Doodle 4 Google", ο οποίος είχε ως θέμα «Η Ελλάδα μου».

Tις καλύτερες κριτικές κατάφερε να πάρει ο Αστέριος Ρέυνικ, μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.

xespao.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!