tromaktiko: IΝΚΑ Ηλείας: Kαθαρισμός εγκαταλειμμένων Οικόπεδων σε όλους τους Δήμους και Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού Ηλείας καθώς και επαρχιακά οδικά δίκτυα

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

IΝΚΑ Ηλείας: Kαθαρισμός εγκαταλειμμένων Οικόπεδων σε όλους τους Δήμους και Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού Ηλείας καθώς και επαρχιακά οδικά δίκτυα



Από το Γραφείο Τύπου
Προς: Αντιπεριφερειάρχη Νομού Ηλείας & Δήμαρχους
Δήμων Νομού Ηλείας...

ΚΟΙΝ: Α)Δημοτικούς Συμβούλους
Β) Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου &
Λεχαινών ,Κρεστενων ,Αμαλιάδας , Αρχαίας Ολυμπίας , Π/Α Ανδραβίδας.
Γ) Βουλευτές Νομού Ηλείας
1) Τζαβάρα Κωνσταντίνο
2)Κοντογιαννη Γεώργιο
3)Μαρίνο Αντρέα
4) Ευσταθία( Έφη) Ευσταθίου Γεωργοπούλου-Σαλτάρη
5) Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
6 Κουτσουκος Ιωάννης

ΘΕΜΑ: Kαθαρισμός εγκαταλειμμένων Οικόπεδων σε όλους τους Δήμους και Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού Ηλείας καθώς και επαρχιακά οδικά δίκτυα .

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Μετά και τα δημοσιεύματα των Τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για την εμφάνιση φιδιών μέσα στα σπίτια τους, αλλά και τις καταγγελίες πολιτών για εγκαταλειμμένα οικόπεδα τα οποία είναι κίνδυνος Πυρκαγιάς και εστία Μολύνσεως ,σας γνωρίζω τα παρακάτω και παρακαλώ προς την ρητή εφαρμογή τους:

Παρακαλώ όπως ισχύσει η εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1346/Β/25.4.2012), που αφορά στην αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ..

Με επιστολή σας θα πρέπει να γίνει γνωστό στους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, ότι υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και στη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Σε περίπτωση μη συμμορφώσεως των υπόχρεων στην ανωτέρω Πυροσβεστική Διάταξη, να ισχύουν και να εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περίπτ. 26 εδάφ. β΄ του Ν. 3852/2010 (Α΄87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»,.

Σας γνωρίζω ότι οι Δήμοι δύναται να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμού των οικοπέδων με επιβάρυνση των υπόχρεων ενώ οι ποινικές κυρώσεις ασκούνται από την Πυροσβεστική Αρχή. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα. Επισημαίνεται ότι στους χώρους που αναφέρεται το παραπάνω, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων-σπίρτων και άλλων υλών κατά το χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου (αντιπυρική περίοδος).

EK TOY Δ.Σ
Μετά Τιμής
Φώτης Αλεξόπουλος
· ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
· Δημοτικός Σύμβουλος
Αγίας Παρασκευής
· Υπεύθυνος Γραμματέας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ΙΝΚΑ /Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!