tromaktiko: Εμπλουτίζεται η γκάμα του Audi A3

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Εμπλουτίζεται η γκάμα του Audi A3



Όπως ανακοινώθηκε από τον CEO της Audi, Wolfgang Durheimer, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να...
εμπλουτίσει την γκάμα του A3 με μια πιο οικογενειακή εκδοχή, το Audi A3 MPV.

Ένα πολυμορφικό όχημα, όπως δήλωσε ο Durheimer, μπορεί σαφώς να έχει θέση στην γκάμα της Audi αρκεί να «πρεσβεύει και να αντιπροσωπεύει» τις αρχές και τα standards της εταιρείας.. Ας σημειωθεί εδώ πως η Audi δεν έχει στην γκάμα της κάποιο MPV, αλλά μόνο στέισον αμαξώματα.

Στόχος της Audi είναι η αύξηση των πωλήσεών της σε μια κατηγορία που δεν είχε έντονη παρουσία και που μεγαλώνει τα μερίδιά της, αυτή των μικρομεσαίων MPV. Φυσικά, άμεσος ανταγωνιστής της θα είναι η Mercedes B-Class η οποία έχει μια πετυχημένη πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Audi A3 MPV -δεν γνωρίζουμε βέβαια αν θα έχει αυτή την κωδική ονομασία- θα πατάει στην πλατφόρμα MQB του ομίλου, και άρα θα έχει τις ίδιες διαστάσεις ως προς το μήκος και πλάτος (το ύψος αναμένεται μεγαλύτερο). Το ίδιο θα συμβεί και ως προς τα μηχανικά σύνολα, ωστόσο ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ποια λύση ανάρτησης θα χρησιμοποιηθεί στο πίσω μέρος (ημιάκαμπτος ή πολλαπλοί σύνδεσμοι και σε εκδόσεις).


Ως προς την εμφάνιση του μοντέλου, τέλος, όπως φαίνεται και από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα, θα διαφοροποιείται σε σχέση με το απλό και το Sportback από την πρώτη κολόνα και πίσω. Η οροφή θα ψηλώσει, οι γυάλινες επιφάνειες θα αυξήσουν το εμβαδόν τους, ενώ οι πίσω κολόνες θα έλθουν πιο κάθετες για να ωφελήσουν την εσωτερική ευρυχωρία.

Μια διακριτική αεροτομή στο πίσω τμήμα θα τονίσει το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ οι ράγες στην οροφή παραπέμπουν στο A3 Sportback και δίνουν μια επιπλέον πινελιά εκδρομικού προσανατολισμού.

Το εσωτερικό βέβαια θα προέρχεται από τη Sportback έκδοση, ενώ αναφορικά με τη διάταξη των καθισμάτων αυτή θα είναι 5θέσια, αφού 7θέσια εκδοχή δεν υπάρχει ακόμη στα πλάνα.

Το πρωτότυπο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2014 και το επίσημο λανσάρισμα πιθανότατα θα γίνει μέσα στο 2015.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!