tromaktiko: Ποιος είναι ο εφοπλιστής Αναστάσιος Πάλλης που εμπλέκει η Αντιτρομοκρατική με τη Χρυσή Αυγή;

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ποιος είναι ο εφοπλιστής Αναστάσιος Πάλλης που εμπλέκει η Αντιτρομοκρατική με τη Χρυσή Αυγή;



Διαβάστε το ρεπορτάζ που αναρτήσαμε νωρίτερα εδώ: ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Βρέθηκαν όπλα της Χρυσής Αυγής σε σπίτι εφοπλιστή στη Βούλα και διαβάστε με ενδιαφέρον ποιος είναι ο εφοπλιστής στο σπίτι του οποίου στο Πανόραμα Βούλας, βρέθηκαν δεκάδες όπλα τα οποία σχετίζουν με τη Χρυσή Αυγή...


Ποιος είναι αυτός ο κ. Αναστάσιος Πάλλης, του ιδρύματος Π.Α.Λ.Ι.Σ. της κομπίνας με τον ΟΤΕ, των «ροζ» κλήσεων, και των θρησκευτικο-πολιτικών του δικτύων;

 Η συγκεκριμένη σύμβαση αποτέλεσε το «κλειδί», ώστε να στηθεί μια τεραστίων διαστάσεων απάτη, η οποία επέφερε στον οργανισμό ζημιά ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και είχε ως θύματα χιλιάδες ανυποψίαστους συνδρομητές που κλήθηκαν να πληρώσουν «ροζ» κλήσεις μέσω Διαδικτύου, τις οποίες ωστόσο δεν είχαν πραγματοποιήσει ποτέ.

Σε δυσεπίλυτο δικαστικό γρίφο, ο οποίος γεννά πολλά ερωτήματα για το παρασκήνιο που έχει προηγηθεί, εξελίσσεται η κομπίνα με τις «ροζ» κλήσεις η οποία έχει σημειωθεί εις βάρος του ΟΤΕ.

Το σκάνδαλο της τηλεπικοινωνιακής απάτης, όπου εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην στρατιωτικός πενταετούς θητείας, εξακολουθεί να «λιμνάζει» στην ελληνική Δικαιοσύνη, οκτώ χρόνια μετά τη μηνυτήρια αναφορά την οποία είχε καταθέσει στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τον Δεκέμβριο του 2005, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Βουρλούμης.

Η προσφυγή του κ. Βουρλούμη ήταν αποτέλεσμα της έκθεσης Εσωτερικού Ελέγχου του ΟΤΕ, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της zougla.gr και αποκαλύπτει το μέγεθος της απάτης. Ακολούθησε το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο συνετάχθη το καλοκαίρι του 2007 και ήταν κόλαφος, καθώς αποκάλυψε απάτη ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ εις βάρος του Οργανισμού.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση οι εισαγγελικές Αρχές άσκησαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της απάτης. Ωστόσο, το πλέον παράδοξο και σκανδαλώδες είναι η κωλυσιεργία που παρατηρείται σε ό,τι αφορά στη διερεύνησή της.

Το «τρίγωνο» της επικοινωνίας

Από το ιστορικό όμως της υπόθεσης και σύμφωνα με πολυσέλιδη πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι, τον Απρίλιο του 2003, ο Α. Πάλλης εμφανίστηκε στα γραφεία της θυγατρικής εταιρείας παροχής διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΟΤΕ, η οποία έφερε τον τίτλο «OTEGLOBE S.A.».

Εκεί δήλωσε ότι εκπροσωπεί στην Ελλάδα την εταιρεία «Ronda Communicacoes Internationais S.A.», η οποία αποτελεί -όπως είπε- τον δεύτερο επίσημο τηλεπικοινωνιακό πάροχο του του μικρού κρατιδίου της Αφρικής Sao Tome & Principe, εμφανίζοντας παράλληλα την σχετική σύμβαση την οποία είχε -δήθεν- υπογράψει κάποιος υπουργός του κρατιδίου, ονόματι Capitao Amaro.

Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν περίπου έναν χρόνο και τον Ιούλιο του 2004 υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών μια άκρως κερδοφόρα σύμβαση, η οποία αφορούσε -σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ- στη δρομολόγηση τηλεφωνικής κίνησης που παράγεται από τον ΟΤΕ, με προορισμό τη χώρα του Sao Tome & Principe και παραλήπτη την εταιρεία του κ. Πάλλη.

Παράλληλα, την εμφάνισή της έκανε και μία άλλη εταιρεία, η οποία θα αναλάμβανε τον ρόλο του ενδιάμεσου μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών γραμμών της «OTEGLOBE» και της «Rando».

Πρόκειται για μια κυπριακή offshore, με την επωνυμία «Carriers Global Ltd» με έδρα τη Λευκωσία και εκπρόσωπο τον Μιχάλη Βλαβιανό.

Η απάτη των… «dialers»

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι με αυτόν τον τρόπο ο κ. Πάλλης και οι συνεργάτες του κατάφεραν να στήσουν μια καλοστημένη κομπίνα, η οποία προκάλεσε στον Οργανισμό ζημιά τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και εξαπάτησε χιλιάδες συνδρομητές που κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για «ροζ» κλήσεις τις οποίες όμως δεν είχαν πραγματοποιήσει ποτέ.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα «κακόβουλο λογισμικό», το οποίο, μέσω Διαδικτύου, εγκαθίστατο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών και πραγματοποιούσε «ροζ» κλήσεις, χωρίς φυσικά οι ίδιοι να γνωρίζουν τίποτα.

Ο dialer - δηλαδή το πρόγραμμα εκτέλεσης τηλεφωνικών κλήσεων - πραγματοποιούσε, εν αγνοία και παρά τη θέληση του χρήστη, διεθνείς κλήσεις προς προορισμούς υψηλής χρέωσης της δικής του επιλογής.

Αυτή η δραστηριότητα επαναλαμβανόταν συνεχώς όσο ο χρήστης παρέμενε συνδεδεμένος στο Internet, καθώς και κάθε φορά που αυτός προσπαθούσε να συνδεθεί.

«Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Πάλλης και οι συνεργάτες του κατάφεραν να αποκομίσουν κέρδος 3.585.898 ευρώ, ενώ ζητούσαν από την OTEGLOBE να τους καταβάλει ακόμα 1.137.914 ευρώ» κατέληγε το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Κατόπιν των παραπάνω, τη «σκυτάλη» πήρε ο τότε διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Βουρλούμης, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ. Πάλλη, και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης, η οποία έχει ξεχαστεί στο στάδιο της ανάκρισης.

Από στρατιωτικός… «εφοπλιστής»

Βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση του ΟΤΕ και το πρόσωπο που κατηγορεί ευθέως ο κ. Βουρλούμης εμφανίζεται να είναι ο κ. Αναστάσιος Πάλλης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια αξιοπρόσεχτη κοινωνική και οικονομική ανέλιξη, η οποία σχολιάζεται από πολλούς. Η πολυσχιδής δράση του κ. Πάλλη είναι αξιοθαύμαστη, καθώς από επαγγελματίας αξιωματικός με πενταετή θητεία στην Αεροπορία βρέθηκε να διευθύνει μουσείο, να ασχολείται με τη ναυτιλία και με τις εκδόσεις, καθώς κατείχε το 40% των μετοχών στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Αρχικά κατατάχθηκε ως επαγγελματίας αξιωματικός 5ετούς θητείας στην Αεροπορία. Ακολούθως, ανέλαβε τη θέση του οικονομικού συμβούλου της Μονής Βατοπεδίου του Αγ. Όρους διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε στην Κρήτη ως μέτοχος της αγγλικής εταιρείας «Loyalward», η οποία συνδέεται με την υπόθεση της Μονής Τοπλού και την απόπειρα παραχώρησης έκτασης 25.913.000 τετραγωνικών μέτρων, μέσω του Ιδρύματος της «Παναγίας της Ακρωτηριανής» προς την αγγλική αυτή εταιρεία. Έκταση στην οποία περιλαμβάνονταν το Φοινικόδασος του Βάι και κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι. Μετά την Κρήτη επισκέφθηκε την Αφρική, απ’ όπου επέστρεψε στην Ελλάδα ως ο «δεύτερος επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος» του κρατιδίου της χώρας Sao Tome.

Κατόπιν φέρεται να ασχολήθηκε με τη… ναυτιλία και με τις εκδόσεις, ενώ -άγνωστο με ποιο τρόπο- συνέστησε και το Ίδρυμα Πολιτιστικής Ανάδειξης Λαμπρών Ιστορικών Συλλογών Π.Α.Λ.Ι.Σ., το οποίο -όπως είχε πει- δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου Μουσείου αποκαλύπτει ότι ο ιδρυτής του διατηρούσε και διατηρεί καλές σχέσεις με επιφανείς πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο Δ. Αβραμόπουλος και ο Κάρολος Παπούλιας. Μάλιστα, όπως λέγεται, το τελευταίο διάστημα ο υπόδικος «εφοπλιστής» φέρεται να έχει ρίξει δίχτυα και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Δένδια. Το όνομα του κ. Πάλλη φέρεται να εμπλέκεται πάντως και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις, όπως το σκάνδαλο της «Μαφίας των Ακινήτων». 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!