tromaktiko: Παντρεύτηκε από έρωτα ... κάνει συνοικέσια!

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Παντρεύτηκε από έρωτα ... κάνει συνοικέσια!



της Κορίνας Καφετζοπούλου
Με τη λέξη "συνοικέσιο" τί σας έρχεται στο μυαλό; Αν ακόμα η πρώτη εικόνα είναι η Γεωργία Βασιλειάδου με τις θρυλικές κανάτες ή αγγελίες του τύπου «κύριος 50 ετών ζητά κοπέλα 20 ετών για σοβαρή σχέση, δεκτές μόνο ...
σοβαρές προτάσεις», ή ακόμα και σκηνές από το «ραντεβού στα τυφλά», τότε έχετε πέσει έξω!

Τα γραφεία συνοικεσίων και γνωριμιών - τα νόμιμα, που δεν έχουν σχέσεις με "γραφεία" που άλλα υπόσχονται και άλλα συναντά ο πελάτης - υπάρχουν και βασιλεύουν και μάλιστα παίρνουν ... τη ρεβάνς!συνοικέσια γραφεία Ηράκλειο Ερατώ

Διότι - κακά τα ψέματα - το «άνοιγμα των συνόρων» που έφερε στην Ελλάδα λυγερά κορμιά τη δεκαετία του '90 και αύξησε κατακόρυφα τα στατιστικά των μεικτών γάμων με γυναίκες που δεν είχαν πάντα σκοπό τον έρωτα, αλλά την άδεια παραμονής, ενίοτε και το πορτοφόλι, αλλά και το διαδίκτυο, μάλλον πλήγωσαν την εμπιστοσύνη και κυρίως τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η έννοια του προξενιού ή - όπως μας διόρθωσε η κ. Ερατώ, που μόλις άνοιξε γραφείο στο Ηράκλειο - η έννοια του διαμεσολαβητή της γνωριμίας - διότι τίποτα δεν γίνεται με το ζόρι και τίποτα δεν επιβάλλεται - υπήρχε και θα υπάρχει πάντα ως θεσμός ακόμα και στην ίδια την παρέα!

Πόσες φορές σε μια γυναικοπαρέα δεν υπάρχει η «προξενήτρα», που έχει το ένστικτο να φέρει σε επαφή δυο μοναχικά άτομα; Μια φίλη της και έναν γνωστό της που ίσως θα ταίριαζαν λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους...

Αυτό το ρόλο έχει και η κ. Ερατώ, σε άλλη βέβαια, πιο επαγγελματική, βάση. Χρησιμοποιεί την εμπειρία της, τα βιογραφικά που έχει στα χέρια της, για να φέρει σε επαφή, για έναν καφέ, δυο άγνωστα πρόσωπα που αποζητούν μια σοβαρή γνωριμία με τις βασικές προϋποθέσεις.

Η ίδια κάνει αυτή τη δουλειά εδώ και 15 χρόνια, ήταν στην Αθήνα και πριν λίγες ημέρες άνοιξε γραφείο στο Ηράκλειο, ενώ έχει ήδη πολλά άτομα από την Κρήτη που έχουν γίνει μέλη της.

"Αλλά αυτό δεν είναι παράξενο, σε κάθε πόλη τα γραφεία συνοικεσίων έχουν δουλειά", όπως λέει η ίδια. Οι επαγγελματίες του είδους δεν αντιμετωπίζονται με ταμπού, και κανένα ταμπού δεν υπάρχει, ούτε στα μέλη.συνοικέσια γραφεία Ηράκλειο Ερατώ

«Δεν είναι συνοικέσιο, δεν λέμε σε κανέναν «παρ’ τον με το ζόρι». Εγώ βάσει των στοιχείων που έχω στη διάθεση μου, τους φέρνω σε επικοινωνία. Βγαίνουν έξω και αν ταιριάξουν και θέλουν να ειδωθούν ξανά έχει καλώς, αν όχι, η προσπάθεια συνεχίζεται».

Το μικρότερο μέλος της, είναι 22 ετών και το μεγαλύτερο 70. Η μοναξιά ωστόσο χτυπάει περισσότερο τις ηλικίες από 35-50, ηλικιακό γκρουπ, στο οποίο ανήκει και η πληθώρα των μελών της, άνδρες -γυναίκες. Πρόκειται για άτομα που δεν έχουν παντρευτεί ή έχουν χωρίσει ή απλά έχασαν τους συντρόφους τους.

«Έρχονται σε έμενα επειδή έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους ή έχουν πληγωθεί στο παρελθόν. Δεν υπάρχει άλλη αιτία. Η δική μου λίστα έχει αξιόλογα άτομα χωρίς "κουσούρι" και εγώ δε χαρίζομαι.

Δε δέχομαι οικονομικούς μετανάστες, γυναίκες από τον πρώην ανατολικό μπλοκ και περίεργους τύπους. Ό,τι δεν μου αρέσει ή ό,τι μου προκαλεί υποψίες ή αν νιώσω ότι μου λένε ψέματα απλά δεν τους δέχομαι. Δε με ενδιαφέρει να βγάλω λεφτά, με ενδιαφέρει να μη χάσω την αξιοπιστία μου και να μην εκθέσω το γραφείο μου. Ήρθε ένας 70 χρονών παντρεμένος και του είπα: Μα κύριε, με συγχωρείτε, πηγαίνετε κάπου αλλού όχι σε μένα!».

Για να γίνει κάποιος μέλος πληρώνει το ποσό των 150 ευρώ και είναι μέλος για ένα χρόνο, διάστημα κατά το οποίο η κ.Ερατώ υπόσχεται ότι θα έχει "ταιριάξει" το ζευγάρι.

Συνήθως η πρώτη γνωριμία γίνεται σε μια εβδομάδα. Υπάρχουν περιπτώσεις που το «γλυκό δένει γρήγορα» και περιπτώσεις που χρειάζονται περισσότερα ραντεβού.

"Όταν κάποιος έρθει στο γραφείο, έρχεται πάντα με τη ταυτότητά του και συμπληρώνει τα απαραίτητα έγγραφα. Μετά την κουβέντα μας καταλαβαίνω τί ψάχνει και ψάχνω να το βρω από τα μέλη μου. Έχω στο ενεργητικό μου πολλούς και πετυχημένους γάμους αλλά ... υπάρχουν και οι ιδιότροποι».

Η κ. Ερατώ παντρεύτηκε από έρωτα και δε θα την πείραζε "αν υπάρχει η αγνότητα και η αλήθεια της εποχής" όπως δηλώνει, και αυτή ας έκανε και άλλη δουλειά.

«‘Ήταν άλλα χρόνια. Αυτόν που γνώριζες τον έπαιρνες κιόλας, σε αγαπούσε και έδινε μάχη για να σε πάρει, ήταν στη γειτονιά, τον ήξερες. Τότε επικρατούσε και το «δεν πρέπει ο κόσμος» και κοιτούσε ο ένας να φτιάξει τα ελαττώματα του άλλου. Εμείς κάναμε υποχωρήσεις.

Τη σημερινή εποχή, ανεξαρτήτως ηλικίας, υποχωρήσεις οι άνθρωποι δεν κάνουν. Λένε, η ζωή είναι λίγη, πάμε παρακάτω…».

Όσον αφορά στους λόγους που την οδήγησαν να ανοίξει γραφείο συνοικεσίων;

"Μου αρέσει να βοηθάω ανθρώπους, βγαίνω από τα σπίτι και βγάζω και το χαρτζιλίκι μου κάνοντας μια καθαρή και αληθινή δουλειά. Άμα στη ζωή σου λες ψέματα, πρέπει να επιλέξεις άλλη δουλειά".

madeincreta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!