tromaktiko: «Σάκος του μποξ» ο Στουρνάρας

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

«Σάκος του μποξ» ο Στουρνάρας



Δύσκολες ώρες για τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος βρέθηκε στο «στόχαστρο» των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...
τόσο για τον φόρο ακινήτων όσο και για τις «άσχετες» διατάξεις που ήθελε να περάσει στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.

Το κλίμα για τον Γ. Στουρνάρα βάρυνε ακόμα περισσότερο μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ο οποίος πληροφορήθηκε στις Βρυξέλλες τις έντονες αντιδράσεις που υπήρχαν στην βουλή για την διάταξη που αφορούσε πρόστιμα - σοκ για ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού μετέφεραν την έκπληξή του Αντώνη Σαμαρά για την κατάθεση της εν λόγω διάταξης αλλά και τη διαφωνία του για το περιεχόμενό της. Όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή, ο Πρωθυπουργος δεν ήταν ενήμερος για τη διάταξη. «Και βέβαια δεν γνώριζε» , ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, καθώς όπως είπε, πρόκειται για λεπτομέρειες στο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Ήδη ο Πρωθυπουργός είναι σε διαβουλεύσεις με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τους νομικούς του συμβούλους και βουλευτές με αντικείμενο την επανεξέταση των προστίμων για την εκπρόθεσμη καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών που φθάνουν στο 30%.

Για του βουλευτές της συγκυβέρνησης ο Γ. Στουρνάρας είναι «κόκκινο πανί». Όποιος από την συγκυβέρνηση ανέβαινε στο βήμα της βουλής για να μιλήσει άφηνε αιχμές εναντίον του υπουργού Οικονομικών. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ακόμα και των κυβερνητικών στελεχών εναντίον του Γ. Στουρνάρα είναι ότι επί ώρες έμεινε ολομόναχος στα υπουργικά έδρανα και μόνο για μικρό χρονικό διάστημα τον αντικατέστησε ο Α. Γεωργιάδης.

Ο Πρωθυπουργός έδειξε για πρώτη φορά να παίρνει αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομικών, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ο στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης έμεινε στην Αθήνα και δεν τον ακολούθησε στις Βρυξέλλες προκειμένου να τον ενημερώνει διαρκώς για όλες τις εξελίξεις από τις κρίσιμες συνεδριάσεις στην βουλή.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!