tromaktiko: Εξαλλοι οι συγγενείς των θυμάτων του Challenger με την Μπιγιονσέ [video]

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Εξαλλοι οι συγγενείς των θυμάτων του Challenger με την Μπιγιονσέ [video]



Έξαλλοι είναι οι πρώην και νυν αστροναύτες της NASA με το νέο τραγούδι της διάσημης τραγουδίστριας Beyonce, όπου ακούγεται ένα ηχητικό απόσπασμα λίγα δευτερόλεπτα μετά την αποτυχημένη αποστολή του Challenger το...
1986, που οδήγησε στο θάνατο και τους εφτά αστροναύτες που βρισκόταν στο σκάφος.

Στο νέο βίντεο της Μπιγιονσέ για το τραγούδι XO, στην αρχή του τραγουδιού, ακούγεται ηχητικό απόσπασμα που ελήφθη αμέσως μετά τη διάλυση του Challenger: «Οι ελεγκτές πτήσης ψάχνουν προσεκτικά την κατάσταση. Προφανώς υπήρξε μια μεγάλη δυσλειτουργία» ακούγεται η αναφορά του επικεφαλή των δημοσίων σχέσεων της NASA, την ώρα που τα συντρίμμια του διαστημόπλοιου έπεφταν στη γη.

Το Challenger εξερράγη 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στις 28 Ιανουαρίου 1986. Και τα επτά μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

To ABC News αναφέρει: «πρώην και νυν αστροναύτες της NASA, εργαζόμενοι και μέλη της οικογένειας των πιλότων του Challenger, υποστηρίζουν πως η χρήση του ηχητικού αποσπάσματος σε ένα ποπ τραγούδι, κοροϊδεύει τη θυσία του πληρώματος και ανοίγει φρέσκες πληγές».

Η Τζούνι Σκομπ Ρότζερς, η χήρα του διοικητή του διαστημικού λεωφορείου, Ντικ Σκόμπι, δήλωσε στο ABC News πως δεν είναι χαρούμενη.

«Απογοητευτήκαμε όταν μάθαμε πως ένα ηχητικό απόσπασμα από την ημέρα που χάσαμε το ηρωικό πλήρωμα του Challenger, χρησιμοποιήθηκε στο τραγούδι XO» δήλωσε.

«Το απόσπασμα που περιλαμβάνεται σε αυτό το τραγούδι είναι μια συναισθηματικά δύσκολη στιγμή για τις οικογένειες, τους συναδέλφους και τους φίλους του πληρώματος του Challenger», πρόσθεσε. «Ήταν επιλογή μας να μην επικεντρωθούμε στο πως χάσαμε τους αγαπημένους μας, και να εστιάσουμε στο πώς ζούσδαν και στην κληρονομιά που μας άφησαν».

Ο Κιθ Κάουινγκ, πρώην υπάλληλος της NASA, ζήτησε από την τραγουδίστρια να αφαιρέσει το σημείο εκείνο και να απολογηθεί στις οικογένειες του πληρώματος του Challenger.

Τη Δευτέρα, η 32χρονη τραγουδίστρια υπερασπίστηκε τη χρήση του αποσπάσματος στο τραγούδι της, δηλώνοντας στο ABC News: «Το τραγούδι XO ηχογραφήθηκε με την ειλικρινέστερη πρόθεση να βοηθήσει στη θεραπεία εκείνων που έχασαν τους αγαπημένους τους».
Η Μπιγιονσέ πρόσθεσε πως η αναφορά θα πρέπει «να μας υπενθυμίζει πως ανά πάσα στιγμή μπορούν να συμβούν απροσδόκητα πράγματα», έτσι οι άνθρωποι θα πρέπει «να αγαπούν και να εκτιμούν κάθε λεπτό της ζωής τους που περνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Τόνισε επίσης πως «Η καρδιά μου βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες εκείνων που χάθηκαν στην καταστροφή του Challenger».
Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή της αναφέρει: «Οι στιχουργοί πρόσθεσαν το απόσπασμα ως αφιέρωμα στην ανιδιοτελή εργασία του πληρώματος του Challenger με την ελπίδα πως δε θα ξεχαστούν ποτέ».
e-go.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!