tromaktiko: Μερτύρης Παναγιώτης: Μακριά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι «κλέφτες» του δημόσιου χρήματος...

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Μερτύρης Παναγιώτης: Μακριά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι «κλέφτες» του δημόσιου χρήματος...



του Παναγιώτη Μερτύρη, υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Παλλήνης
Μάστιγα τείνουν να γίνουν οι απίστευτες σπατάλες και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από κρατικούς αξιωματούχους που επιμένουν στην κακοδιαχείριση της κρατικής μηχανής.
Πάρτι διαφθοράς και σπατάλης και από πολλούς ΟΤΑ με «φουσκωμένες» δαπάνες φιλοξενίας, γιορτινών εκδηλώσεων, γευμάτων ακόμη και για κηδεία δημοτικού συμβούλου που ήταν ακριβότερη από αυτή που αντιστοιχεί σε πρωθυπουργό, όπως διαβάσαμε στον καθημερινό τύπο!

Δυστυχώς παρά την κρίση που βιώνει όλη η Ελλάδα, κάποιοι εξακολουθούν να επιμένουν σε πρακτικές διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, που άνθισαν σε προηγούμενες περιόδους.

Πρακτικές γνωστές όπως οι υπερτιμολογήσεις έργων, απευθείας αναθέσεις, πολυπλόκαμη αδιαφάνεια και εξωφρενικές επινοήσεις καταλήστευσης του κρατικού κορβανά.

Πανελλαδικό αίτημα και λογική η απαίτηση των πολιτών που υποφέρουν και αιμορραγούν να παταχθούν στη ρίζα τους, τα τρωκτικά του δημόσιου χρήματος και να σταματήσει το όργιο διαφθοράς που παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια σε δημόσιες υπηρεσίες και κρατικούς οργανισμούς.

Η επιστροφή των κλεμμένων είναι επιτακτική ανάγκη καθώς και η παραδειγματική τιμωρία όλων όσων ρήμαξαν με τις κλεψιές τους το δημόσιο χρήμα.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η διαφθορά, η διασπάθιση δημόσιου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες δεν είναι μέχρι σήμερα μεμονωμένα φαινόμενα. Δεκάδες υποθέσεις διασπάθισης χρήματος από δημοτικούς άρχοντες έχουν αποκαλυφθεί, χάρη στο πείσμα δημοτών που καταγγέλλουν και της επαγγελματικής επάρκειας υπαλλήλων θεσμικών οργάνων που ερευνούν τέτοιες υποθέσεις διαφθοράς.

Από υπεξαιρέσεις εκατομμυρίων ευρώ μέχρι και εικονικά «πάσο», δελτία αναπηρίας! Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με εκθέσεις ελεγκτών, κρατάει τα σκήπτρα της διαφθοράς, διασπάθισης και κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Σωρεία παρανομιών παρά την ένταξη της χώρας στα μνημόνια και των προβλημάτων που έφεραν στην ποιότητα της ζωής των πολιτών.

Περίπου 4 μήνες απομένουν για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για την τύχη των τοπικών κοινωνιών τους. Πρέπει να ψηφίσουν όχι με βάση τα κομματικά προσόντα των υποψηφίων αλλά με καθαρό μυαλό και ωριμότητα, έντιμους, άφθαρτους, πετυχημένους αυτοδιοικητικούς και όχι επαγγελματίες της πολιτικής.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!