tromaktiko: Η ώρα των μικρών καρναβαλιστών

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Η ώρα των μικρών καρναβαλιστών



Στην τελική του ευθεία εισέρχεται το Σαββατοκύριακο το Καρναβάλι των Μικρών που φέτος φτάνοντας στο 19ο χρόνο ζωής και... δημιουργικής του πορείας με θέμα «Μεσ’ την τρελή αποκριά βάζω κι εγώ μια πινελιά» εγγυάται ένα διήμερο γεμάτο χρώματα, χαμόγελα, εξωστρεφή διάθεση, δυνατές συγκινήσεις και βέβαια ατέλειωτο παιχνίδι και χαρά για τους λιλιπούτειους καρναβαλιστές.

Εικόνες και σκηνές ανεξίτηλες, συναισθήματα αυθεντικά και συναρπαστικά, αστείρευτο κέφι και δημιουργική φαντασία για τους μικρούς μας φίλους, είναι τα χαρακτηριστικά της κορύφωσης της μεγάλης γιορτής των μικρών, που θα ξετυλιχτεί σε όλο της το μεγαλείο το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στην Καρναβαλούπολη της πλατείας Γεωργίου και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.

Το Καρναβάλι των Μικρών μέσα από τη συλλογική συμμετοχή, τη δημιουργία, την συνεργασία και τον άρτιο συνδυασμό της εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής διαδικασίας, μεταφέρει το μήνυμα της χαράς της ζωής, της ελπίδας και της αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα.

19 χρόνια Καρναβάλι των Μικρών. Μόνο όμως για την ιστορία. Γιατί το Καρναβάλι των Μικρών δεν έχει ηλικία. Δεν μετριέται με χρόνια, δεν μεγαλώνει, μόνο πλουτίζει σε κέφι, ενθουσιασμό, φαντασία και ευρηματικότητα.

Ένα Καρναβάλι μέσα στο Καρναβάλι, το Καρναβάλι των Μικρών, προσαρμοσμένο στα μέτρα των παιδιών με ευαισθησία, περισσή αγάπη, σπάνια αισθητική, φαντασία, φρεσκάδα και δημιουργικότητα, μας χαρίζει απολαυστικές και αξέχαστες στιγμές αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και μοναδικότητά του που το έχει καταξιώσει σε πανελλήνιο και όχι μόνο επίπεδο.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής Δυτικής Ελλάδος, για πρώτη χρονιά φέτος συμμετέχει ενεργά στην Καρναβαλούπολη, που θα γίνει στα πλαίσια του Kαρναβαλιού των Μικρών, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Από τις 11 το πρωί και για τρεις ώρες, σύσσωμο το εκπαιδευτικό προσωπικό των κέντρων προσχολικής αγωγής της πόλης μας θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου Α΄, με πολύ κέφι και διάθεση να διασκεδάσει τους λιλιπούτειους πατρινούς

Οι μικροί καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, ν’ ανακαλύψουν το θησαυρό που κρύβεται μέσα σε μια πισίνα γεμάτη κομφετί, να στροβιλιστούν γύρω από το γαϊτανάκι, να συμμετέχουν στο ζωντάνεμα του αρλεκίνου μέσα από το ομώνυμο παραμύθι της Ζωρζ Σαρρή, να δημιουργήσουν τις μάσκες τους και τα καπέλα τους, να εκφραστούν μέσα από τη ζωγραφική, να μακιγιαριστούν καρναβαλικά (face painting), να δουν μπαλόνια να μεταμορφωθούν σε σπαθιά, λουλούδια, καπέλα, ζώα (μπαλονοκατασκευές), να χορέψουν σε ρυθμούς καρναβαλικούς και να τραγουδήσουν.

Για τρεις ώρες η έμπειρη εκπαιδευτική ομάδα των ιδιωτικών κέντρων προσχολικής αγωγής της πόλης μας θα φροντίσει για τη δημιουργική συμμετοχή και διασκέδαση των μικρών καρναβαλιστών.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν εκπρόσωποι παιδικών σταθμών από όλη την Eλλάδα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ

Η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών θα αρχίσει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 από την πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Γούναρη, Κορίνθου, κάτω μέρος πλ. Γεωργίου, Κορίνθου με κατάληξη στις 4 εξόδους στην Ερμού (2 έξοδοι) και στην Αγίου Νικολάου(2 έξοδοι).

Στην αφετηρία 8000 λιλιπούτειοι -και όχι μόνο- καρναβαλιστές κατανεμημένοι σε 76 ομάδες θα παρελάσουν με επικεφαλής την Μπαντίνα, τον Τζίτζικα (την μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών) και την ομάδα του θεάτρου δρόμου X-Saltibagos και πλαισιωμένοι από τα 7 άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών και το Μουσικό Άρμα.

Εκτός των τοπικών ομάδων, φέτος στην Παρέλαση των Μικρών συμμετέχουν ομάδες εκτός Πατρών (1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαϊας με θέμα «Φωτεινοί Σηματοδότες», Εκπαιδευτήρια Πάνου Νηπιαγωγείο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου με θέμα «Τη Στρουφίσαμε», 11ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας Φθιώτιδας με θέμα «Μικροί ζωγράφοι Πικασίνια», Ανεξάρτητη Ομάδα από Ιωάννινα με θέμα «Προσοχή τσιμπάει…(Αχινοί)» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα «Παιδικά Παραμύθια» και τη συμμετοχή παιδιών από όλη την Ελλάδα).

Συμμετέχουν παιδικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα προσχολικής εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, σώματα προσκόπων, σχολές χορού, κέντρα ξένων γλωσσών, ΑΜΕΑ, σύλλογοι, ανεξάρτητες ομάδες και ελεύθερες συμμετοχές.

Στολές πρωτότυπες, καλλιτεχνικές, σατιρικές, ευρηματικές, ανατρεπτικές, αυτοσχέδια εμπνευσμένες και στην πλειοψηφία τους επηρεασμένες από το φετινό θέμα με τα χρώματα, τις ζωγραφικές πινελιές, τις ιδέες, το χιούμορ και τη φαντασία να κυριαρχούν, θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό καλώντας τους μικρούς μας σε ένα πάρτι χωρίς σταματημό, σε μια συμμετοχή γεμάτη δράση.

Η πόλη όλη γεμίζει χαμόγελα αισιοδοξίας, διαλύει τα σύννεφα της αβεβαιότητας, πλημμυρίζει μουσικές, ήχους και φωνές, γέλια και σκηνές όλο πόζα, νάζι και χάρη, χορεύει με τους μικρούς καρναβαλιστές, παίζει με ξεγνοιασιά μαζί τους, μαθαίνει και ασκείται κοντά τους.

Οι καρναβαλικοί μας μπόμπιρες κλείνουν το μάτι στη χαρά της ζωής και ανοίγουν διάπλατα την καρδιά τους στα φλας του κεφιού, της διασκέδασης, της γιορτής, της θετικής ενέργειας.

Το Καρναβάλι των Μικρών, μια μαγεία που πλέκεται με γοργά και χαρούμενα καρναβαλικά βήματα, κάτω από το εκτυφλωτικό φως της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!