tromaktiko: Παιδιά θύματα... του "πολιτισμού"!

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Παιδιά θύματα... του "πολιτισμού"!



Σε διάστημα μιας εβδομάδας , 370 παιδιά μεταναστών, τα περισσότερα από αυτά από την Κεντρική Αμερική , βρέθηκαν...
εγκαταλελειμμένα στο Μεξικό , από διακινητές οι οποίοι υποσχέθηκαν να τους μεταφέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , αλλά τους άφησαν στην τύχη τους μετά από την καταβολή χιλιάδων δολάρια , ανακοίνωσαν οι αρχές .

Σχεδόν τα μισά από αυτά , 163 παιδιά κάτω από την ηλικία των 18 ετών, βρέθηκαν να ταξιδεύουν μόνα , όπως αναφέρει με δήλωσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης του Μεξικού ( INM).

Κάθε μήνα , χιλιάδες μετανάστες , κυρίως από την Ονδούρα , τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ , προσπαθούν να μεταναστεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες , περνώντας πολλά σύνορα , παρά την απειλή από συμμορίες ναρκωτικών που απαγάγουν σκοτώνουν και βιάζουν.

Τα παιδιά είπαν στους ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης ότι ο « οδηγούς » τους, τους εγκατέλειψε αφού έλαβε το ποσό των 3.000 έως 5.000 δολάρια, η οποία ήταν η αμοιβή του, είπε το INM.

Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι προέρχονταν από τρεις από τις φτωχότερες χώρες της Κεντρικής Αμερικής , βρέθηκαν μεταξύ 17 Μαρτίου και 24 , σε 14 διαφορετικές πολιτείες του Μεξικού .

« Η πλειοψηφία των παιδιών έδειξε σημάδια υπερβολικής κόπωσης , τραύματα στα πόδια , αφυδάτωση και αποπροσανατολισμός , δεν ήξεραν ούτε πού είχαν εγκαταλειφθεί », είπε ο INM .

Μόνο την εβδομάδα που αναφερόμαστε , συνολικά 1.895 μετανάστες από διάφορες χώρες εντοπίστηκαν στο Μεξικό από χώρες τόσο μακριά όσο η Σομαλία , την Ιαπωνία και τη Συρία , μεταξύ άλλων .
arcadia-news.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!