tromaktiko: Νέα Κοροϊδία με το Βοήθημα για Ανέργους ΟΑΕΕ

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Νέα Κοροϊδία με το Βοήθημα για Ανέργους ΟΑΕΕ



Ο Υπουργος Εργασιας κ Βρουτσης ανακοινωσε με τυμπανοκρουσιες στις αρχες του 2013 ότι οι ανεργοι ΟΑΕΕ θα παιρνουν το... επιδομα των €360 μηνιαιως από 3-9 μηνες αναλογα με τα χρονια ασφαλισης τους μονο αν ΔΕΝ ειχαν χρεη προς το ταμειο τους! Μαλιστα επισημανε ότι δεν μπορουσε να δοθει εκεινη την στιγμη το Βοηθημα και σε αυτους που ναι μεν χρωστανε αλλα είναι ενημεροι σε ρυθμιση χρεους, αλλα θα συμπεριληφθούν και εκεινοι μολις τα οικονομικα το επιτρεψουν!

Αν θυμαστε αυτή η ρυθμιση τοτε σχολιάστηκε ως "δωρον αδωρον" αφου στην πραγματικη ζωη κανενας δεν κλεινει την επιχειρηση του αν πρωτα δεν δημιουργηθει καποιο χρεος που πλεον δεν παλευται. Ετσι περυσι ελαχιστοι ανεργοι ΟΑΕΕ πήραν τελικα αυτό το Βοηθημα αφου οι περισσοτεροι ειχαν χρεη προς το ταμειο με ή χωρις ρύθμιση.

Όμως ο κ.Βρουτσης επανηλθε και ανακοινωσε τον Ιανουαριο του 2014 ότι κανει πλεον πραξη την υποσχεση του και θα παιρνουν το επιδομα των €360 και ολοι εκεινοι που είναι σε ρυθμιση και είναι ενημεροι!

Ολοι λοιπον οι ανεργοι του ΟΑΕΕ που πιστεψαν πέρυσι στα λογια του Υπουργου και εκαναν ρυθμιση χρεων για να συμπεριληφθουν και εκεινοι στο Βοηθημα μολις τα οικονομικα το επιτρεψουν το ακουσαν με μεγαλη ανακουφηση!

Ομως δυστυχως όταν πηγαν στον ΟΑΕΔ να κανουν αιτηση για την χορηγηση του Βοηθηματος ανακαλυψαν ότι η εγκυκλιος αρ. 7/2014 που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο 2014 για άλλη μια φορα ηταν κοροιδια αφου δεν αφορα αναδρομικα ολους εκεινους που αφορουσε και η προηγουμενη ρυθμιση αλλα μονο για οσους κλεινουν την επιχειρηση τους από εδώ και περα δηλαδη παλι "δωρο αδωρον" αφου ηδη εχουν κλείσει οι περισσοτερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

Συγκεκριμενα η εγκυκλιος όπως εχει επισημα αναρτηθει στον ιστοτοπο του ΟΑΕΕ (oaee.gr) θετει ως προυποθεση:

"Η αίτηση για τη λήψη του βοηθήματος ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ εντός ανατρεπτικής προθεσμίας τριών ( 3) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης διαγραφής από τα μητρώα του Οργανισμού (ΟΑΕΕ)."

Δηλαδη με απλα λογια οσοι ανεργοι ΟΑΕΕ ενημεροι σε ρυθμιση εκλεισαν τις επιχειρησεις πριν από 3 μηνες από την ημερομηνια εκδοσης της νεας εγκυκλιου θεωρουνται ηδη εκπροθεσμοι και αρα δεν δικαιουνται Βοηθηματος ενώ εχουν πληρωσει τοσα χρονια την εισφορα αλληλεγυης που όμως από αυτην την προυποθεση κοροιδια αποκλειονται να παρουν το Βοηθημα που οι ιδιοι πληρωνανε!

Αν αυτό δεν είναι κοροϊδία και πολιτικος τσαρναταλισμος τοτε τι είναι;

Ολοι αυτοι οι ανεργοι ΟΑΕΕ που πιστεψαν τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα του κ.Υπουργου περυσι και ευσπευσαν να κανουν ρυθμιση και να πληρωνουν από το υστερημα τους με δανεικά κάθε μηνα το ταμειο όντας βουτηγμενοι στα χρεη με την πιστη ότι θα συμπεριληφθουν και αυτοι μεταγενεστερα στην εγκύκλιο για το Βοηθημα δυστυχως ΔΕΝ δικαιουνται το περιβοητο Βοηθημα και παλι αφου εχουν χασει την τριμηνη προθεσμια πριν καν αρχισει!

Οι ανεργοι δεν είναι σκουπιδια αλλα ανθρωποι σε μεγαλη αναγκη! Ειδικοτερα οι ανεργοι ΟΑΕΕ είναι σε δυσχερεστερη θεση από ολους τους αλλους ανεργους γιατι είναι ολοι βουτηγμενοι στα χρεη δεν πηραν ποτε καμια αποζημίωση όπως θα επαιρνε ενας υπαλληλος και ενώ εχουν πληρωσει από την τσεπη τους τοσα χρονια την εισφορα αλληλεγυης τους κοροιδευουν και παλι και ενώ τους παρότρυναν να μπουν σε ρύθμιση στο τελος τους κοροιδευουν και δεν τους δινουν το Βοηθημα βαζοντας την προαναφερθησα τριμηνη προθεσμια σκανδαλο!
Εξαπατημενοι Ανεργοι ΟΑΕΕ Ενημεροι σε Ρυθμιση
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!