tromaktiko: Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ»

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ»



Μεταξύ των αποφάσεων που έλαβε η Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης είναι οι εξής...

1.- Να μας απαντήσει ο Δήμος Μεταμόρφωσης κάθε πότε πλένονται οι κάδοι των σκουπιδιών και να δώσει στον σύλλογο αντίγραφο του προγράμματος πλυσίματος των κάδων. Μέλη του συλλόγου εξέφρασαν αμφιβολίες αν οι κάδοι σε όλη την Μεταμόρφωση έχουν πλυθεί τους τελευταίους έξι μήνες. Ενδεχομένως να έχουν πλυθεί οι κάδοι στο κέντρο της πόλης, αλλά στις γειτονιές και ιδιαίτερα στην Καναπίτσα δεν έχουν πλυθεί. Εν όψει του επερχόμενου θέρους, πέρα από την δυσοσμία που αναδύουν οι ακάθαρτοι κάδοι, εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των συμπολιτών μας. Η Γενική εξουσιοδότησε το ΔΣ του συλλόγου, σε περίπτωση κατά την οποία ο Δήμος Μεταμόρφωσης δεν απαντήσει μέσα στην νόμιμη προθεσμία, να προσφύγει σε κάθε αρμόδιο Δικαστήριο και Αρχή.

2.- Να ζητήσει από το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης να έρθει άμεσα στο Σώμα θέμα σχετικό με την μονοδρόμηση της οδού Κολοκοτρώνη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πευκών και Κανάρη με κατεύθυνση από την Κανάρη προς την οδό Πευκών και στο τμήμα μεταξύ των οδών Νιόβης και Πευκών με κατεύθυνση από την Νιόβης προς την Πευκών.

3.- Να ζητήσει από το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης να έρθει άμεσα στο Σώμα θέμα σχετικό με την κυκλοφοριακή τακτοποίηση της περιοχής που περικλείεται από τους δρόμους Τατοίου – Νιόβης – Καραισκάκη – Τατοίκου και συγκεκριμένα.
Το τμήμα της οδού Μπαρκούλη μεταξύ της Τατοίου και Σωκράτους να μονοδρομηθεί με κατεύθυνση από την οδό Τατοίου προς την οδό Σωκράτους, όπως είναι και η υπόλοιπη οδός Μπαρκούλη.
Το τμήμα της οδού Καραισκάκη από την οδό Νιόβης μέχρι την οδό Τατοίου να μονοδρομηθεί με κατεύθυνση από την οδό Νιόβης προς την οδό Τατοίου, όπως και η υπόλοιπη οδός Καραισκάκη.
Οι παραπάνω μονοδρομήσεις είναι χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, στο οποίο δεν έχει ανταποκριθεί ο Δήμος Μεταμόρφωσης.
Όπως είναι γνωστό στην οδό Μπαρκούλη, στο τμήμα Τατοίου – 0Νιόβης, το οποίο είναι στενός δρόμος διπλής κατεύθυνσης, από την πλευρά των ζυγών αριθμών παρκάρουν μόνιμα ΙΧ και φορτηγά αυτοκίνητα, αν και οι πινακίδες επιβάλουν την εκ περιτροπής στάθμευση. Η στάθμευση των αυτοκινήτων κλείνει την είσοδο του δρόμου από την οδό Τατοίου και για όποιο αυτοκίνητο που κατεβαίνει την Τατοίου και θέλει να στρίψει στην οδό Μπαρκούλη, δημιουργείται μεγάλη επικινδυνότητα, λόγω των ανερχομένων αυτοκινήτων της Τατοίου και των αυτοκινήτων που ανεβαίνουν την οδό Μπαρκούλη.
Εξ άλλου στην συμβολή της οδού Καραισκάκη με την οδό Νιόβης υπάρχουν πινακίδες STOP και στις δύο πλευρές επί της οδού Νιόβης, αλλά δυστυχώς τα αυτοκίνητα που διασχίζουν τον δρόμο αυτό σχεδόν ποτέ δεν σταματάνε στα STOP. Η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγάλη. Έχουν γίνει πολλά τρακαρίσματα και από τύχη μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει θανατηφόρο τροχαίο. Λύση του προβλήματος είναι η μονοδρόμηση της οδού Καραισκάκη σύμφωνα με τα παραπάνω προτεινόμενα και η τοποθέτηση εμποδίων (σαμαράκια) στην οδό Νιόβης και από τις δύο πλευρές της στη συμβολή της με την οδό Καραισκάκη. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθούν σαμαράκια, να γίνει κίτρινη επισήμανση STOP πάνω στον δρόμο και να τοποθετηθεί από μία μεγάλη πινακίδα σε κάθε πλευρά του δρόμο με την ένδειξη της επικινδυνότητας.
Οι παραπάνω μονοδρομήσεις έχουν ζητηθεί πολλές εγγράφως από τον Δήμο Μεταμόρφωσης, γιατί αφορούν την ίδια τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι κινδυνεύουν καθημερινά να πέσουν θύματα τροχαίων δυστυχημάτων, αλλά ο Δήμος Μεταμόρφωσης μέχρι σήμερα έδειξε αδιαφορία για την ζωή των ανθρώπων.

4.- Να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του έργου «Αγωγός Ομβρίων Υδάτων Οδού Πευκών». Το έργο αυτό με πρόταση του συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» είχε προταθεί στην Περιφέρεια και είχε συμπεριληφθεί στο ΠΣΕΑ. Από τότε ο Δήμος Μεταμόρφωσης δεν έχει ενημερώσει τον σύλλογο για την εξέλιξη της πορείας του έργου και πότε προβλέπεται να υλοποιηθεί.

5.- Να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωση σχετικά με το οικόπεδο που βρίσκεται στην γωνία των οδών Νιόβης και Αιγίνης (πίσω από την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ). Ως γνωστόν με προσπάθειες του γραμματέα του συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» κ. Θεμιστοκλή Αλεξίου, το οικόπεδο αυτό έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου και χάρος για την ανέγερση 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναπίτσας, που προβλέπεται από το σχέδιο της περιοχής ή χώρος για την ανέγερση Εκκλησίας, με σκοπό την δημιουργία νέας ενορίας που θα περιλαμβάνει τμήμα της Νότιας Καναπίτσας και τμήμα της περιοχής Αναγέννησης Βλάχου. Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης έχει ενημερωθεί προσωπικά από τον γραμματέα του συλλόγου, αλλά αρνείται να κινήσει της διαδικασίες απαλλοτρίωσης του οικοπέδου.

6.- Να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να μας απαντήσει γιατί δεν τηρείται ο κανονισμός καθαριότητας και δεν επιβάλλονται πρόστιμα στους επαγγελματίες των οδών Αιγίνης, Αγάπης, Νιόβης, Σωκράτους και στους καθέτους δρόμους της Σωκράτους, για την ρύπανση που υπάρχει.

7.- Να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να μας ενημερώσει πότε θα γίνουν οι επισκευές του Δημοτικού φωτισμού και θα ανάψουν οι υπόλοιπες λάμπες, όπως υποδείχθηκε από τον Γραμματέα του συλλόγου «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» κ. Θεμιστοκλή Αλεξίου στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Κολοβό κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

8.- Να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωση σχετικά με το ημιτελές έργο, που αφορά τις ράμπες αμαξιδίων στα πεζοδρόμια της οδού Πευκών. Ως γνωστόν στα πεζοδρόμια της οδού Πευκών έχουν γίνει παρεμβάσεις και κατασκευάστηκαν ράμπες (για αμαξίδια αναπήρων, καρότσια λαικής κλπ). Δυστυχώς όπως συμβαίνει πάντοτε ο Δήμος Μεταμόρφωσης έφτιαξε ράμπες ξεκινώντας από την αρχή του δρόμου και τις σταμάτησε περίπου στο ύψος της πλατείας Εθνικής Αντίστασης. Δεν συνέχισε το έργο μέχρι το τέλος του δρόμου. Οι ράμπες αυτές χρησιμοποιούνται και εξυπηρετούν, εκτός των άλλων και πολλούς συμπολίτες μας κυρίως μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι επιστρέφουν από την λαική αγορά με γεμάτα καρότσια και δεν είναι μπορούν να τα ανεβοκατεβάζουν στα πεζοδρόμια. Ζητείται να μας ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν έγιναν ράμπες σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων της οδού Πευκών και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έργο.

9.- Να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να μας ενημερώσει γιατί δεν λειτούργησαν ποτέ μέχρι σήμερα τα φανάρια στον κόμβο Μπιζανίου – Τατοίου – Δροσίνη, πότε θα λειτουργήσουν και γιατί ο Δήμος δεν έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες προς το Υπουργείο, ώστε να λειτουργήσουν τα φανάρια.

Παρακαλείται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να ενημερώσει τηλεφωνικά τον σύλλογό μας, σε ποια από τις αμέσως προσεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθούν τα παραπάνω θέματα, ώστε αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής να ειδοποιηθούν εγκαίρως και να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                 Θεμιστοκλής Αλεξίου
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!