tromaktiko: Η Σοφία Κόπολα σκηνοθετεί τη «Μικρή Γοργόνα»

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η Σοφία Κόπολα σκηνοθετεί τη «Μικρή Γοργόνα»



H Σοφία Κόπολα μπορεί να απογοήτευσε όσους πίστεψαν ότι το «Blig Ring» θα μπορούσε να είναι η επόμενη μεγάλη επιτυχία της, αλλά έχει ήδη στραφεί σε καινούργια μονοπάτια.



Τον Δεκέμβριο έγινε γνωστό ότι η σκηνοθέτιδα του «Χαμένοι στη Μετάφραση» και του βραβευμένου με το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας «Somewhere» ετοίμαζε μια διασκευή του ημερολογίου της Αλίσια Άμποτ με τίτλο «Fairyland» (διαβάστε περισσότερα γι' αυτό το πρότζεκτ εδώ).

Τελικά δεν είναι το μοναδικό της σχέδιο, αφού η κόρη του μεγάλου Φράνσις Φορντ Κόπολα ανέλαβε παράλληλα για τη Universal μια live action μεταφορά της κλασικής «Μικρής Γοργόνας» του Άντερσεν στην οθόνη.

Αυτή η ταινία ήταν συνδεδεμένη μέχρι πρόσφατα με το όνομα του Τζο Ράιτ, σκηνοθέτη της «Εξιλέωσης» και της «Άννα Καρένινα». Ο τελευταίος στράφηκε στην πορεία σε μια νέα εκδοχή του Πίτερ Παν του Τζ. Μ. Μπάρι σε ένα πρότζεκτ με προγραμματισμό κυκλοφορίας το 2015 και τίτλο απλώς «Pan».

Η «Μικρή Γοργόνα» ήταν στα σχέδια του στούντιο για αρκετό καιρό. Το 2011 η Άμπι Μόργκαν του «Shame» και της «Σιδηράς Κυρίας» είχε επεξεργαστεί ένα σενάριο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η ιστορία ήταν τόσο «όμορφη, ξεχωριστή και επώδυνη ταυτόχρονα, ώστε θα έπρεπε να ακολουθηθεί το πρωτότυπο φινάλε», όπου η γοργόνα θυσιάζεται για την αγάπη.

Τρία χρόνια μετά το σενάριο έχει περάσει στα χέρια της Κάρολιν Τόμσον, αγαπημένης σεναριογράφου του Τιμ Μπάρτον, με το όνομά της να υπογράφει το σενάριο ταινιών όπως ο «Ψαλιδοχέρης», ο «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης» και η «Νεκρή Νύφη».

Αυτή η ταινία θα είναι και η επόμενη σκηνοθετική δουλειά της Κόπολα, που απομακρύνεται κάπως από τη θεματολογία των προηγούμενων φιλμ της, αν και περιμένουμε ότι η «Γοργόνα» της δε θα απευθύνεται μόνο στα παιδιά, αλλά και σε όλους εκείνους τους «μεγάλους», που δεν ενηλικιώνονται ποτέ, όπως οι ήρωες των ταινιών της.

Οι πληροφορίες θέλουν το πρότζεκτ να προχωράει με γρήγορο ρυθμό, οπότε σύντομα θα έχουμε νέα για το καστ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!