tromaktiko: Νέες «προφητείες» από τον Τζορτζ Σόρος

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Νέες «προφητείες» από τον Τζορτζ Σόρος



«Χτύπησε» ξανά ο διεθνής κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, αυτή τη φορά για να τραβήξει το «αυτί» της Ευρωπαϊκής Ένωσης...
αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αλλά και για να τονίσει εκ νέου τη στήριξή του στη φιλοναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ασκώντας πιέσεις για τη λήψη άμεσων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Κατά την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «The Tragedy of the European Union», ο κ. Σόρος προέβη σε μία ακόμα «προφητεία», ότι το ευρώ μπορεί να σκοτώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και όπως σημειώνει το Russia Today, ο πιο πλούσιος «φιλόσοφος» στην ιστορία έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό προφητειών. Τα βρετανικά ΜΜΕ άλλωστε θυμήθηκαν την κερδοσκοπική του επίθεση κατά της βρετανικής λίρας το 1992, όταν προέβλεψε ότι το βρετανικό νόμισμα θα έβγαινε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών. Η πρόβλεψή του αυτή, απέφερε στο fund του κέρδη 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτή τη φορά ο κ. Σόρος έστρεψε τα βέλη του στη Γερμανία: «Υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων γύρω από την Μπούντεσμπανκ, που ακολουθεί τον ορισμό της συνθήκης του Μάαστριχτ για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αυτός ο ορισμός ήταν κακός και στην πραγματικότητα δεν επιτρέπει στην ΕΚΤ να λειτουργεί ως δανειστής ύστατης λύσης και χωρίς αυτό υπάρχει κίνδυνος να έχουμε ξανά κάποιας μορφής οικονομική κρίση».
Η Γερμανία, παρόλα αυτά, έχει διασφαλίσει προς το παρόν το μέλλον του ευρώ, χωρίς όμως να λύσει κανένα από τα υποκείμενα προβλήματα, σημείωσε και προσέθεσε ότι ο ίδιος έχει εγκαταλείψει πια την ιδέα του για δημιουργία δύο ευρωζωνών –μιας ισχυρής, για τις χώρες της βόρειας Ευρώπης με ηγέτη το Βερολίνο και μιας πιο αδύναμης για τον ευρωπαϊκό Νότο, με επικεφαλής τη Γαλλία.
Απαντώντας μεταξύ άλλων σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου σύμφωνα με την εφημερίδα «Σαμπάχ», ο μεγαλοκαρχαρίας των αγορών επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν επεφύλαξε ενθουσιώδες καλωσόρισμα στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, κατηγορώντας ούτε λίγο ούτε πολύ τους Ευρωπαίους για «αχαριστία» που κρατούν τόσα χρόνια την Τουρκία στον προθάλαμο της Ενωμένης Ευρώπης.
Όσο για την Ουκρανία, συνεχίζοντας την ανοιχτή υποστήριξή του στο συνονθύλευμα νεοναζί, Ισραηλινών παραστρατιωτικών, φιλοδυτικών και διεφθαρμένων Ουκρανών πολιτικών του Κιέβου, ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη στήριξη από τη Δύση και την επιβολή άμεσων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Επανέλαβε δε την άποψή του για την ανάγκη ενός σχεδίου Μάρσαλ για την Ουκρανία, με κυρίαρχο ρόλο της ΕΚΤ που διαθέτει όλα τα μέσα για να σώσει την ουκρανική οικονομία από την πλήρη κατάρρευση. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, τόνισε πως θα πρέπει να προστατευτούν άμεσα η Μολδαβία και η Γεωργία, από τις «τρομακτικές ρωσικές πιέσεις».
Υπενθυμίζεται ότι το «υποκατάστημα» του ιδρύματος «Open Society Foundations» του Σόρος στο Κίεβο πρωτοστάτησε τη διαδικτυακή προπαγάνδα στο διάστημα των ταραχών, ενώ ο ίδιος έσπευσε να χαρακτηρίσει «ανέλπιστα θετικές» τις εξελίξεις στην Ουκρανία, δίνοντας «γραμμή» σε Μέρκελ και ΔΝΤ για τις επόμενες κινήσεις τους, προς την πλήρη οικονομική υποδούλωση του ουκρανικού λαού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!