tromaktiko: Ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας



Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- Π.Ε. Κοζάνης και Δήμο Βοΐου, για την ανέγερση του...
νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας καθώς και η δημοπράτησή του με το ποσό των 3.030.000 Ευρώ.

Πρόκειται για μία νέα θετική εξέλιξη στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε η Σιάτιστα και ευρύτερα η περιοχή να αποκτήσουν νέο σύγχρονο Κέντρο Υγείας το οποίο θα παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες στους πολίτες με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Κ.Υ. της Σιάτιστας το οποίο είναι δωρεά από την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, έχει πολλά στατικά προβλήματα με μεγάλη εδαφική καθίζηση σε κάποια σημεία και για αυτό το λόγο υπήρχε διαχρονικά μεγάλη επιθυμία να γίνει Κ.Υ. για την περιοχή με άριστη υποδομή ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι. Να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τη συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας, της 3ης ΥΠΕ και όλων των ανθρώπων του Δήμου Βοΐου, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το μείζον έργο για την περιοχή μας. Επίσης να ευχαριστήσω τους κληρονόμους του ευεργέτη Σκούλιου, που διέθεσε 600.000 ευρώ για να μπουν τα θεμέλια για αυτό σημαντικό έργο».

Παράλληλα η Δήμαρχος Βοΐου αναφέρθηκε και στη λειτουργία του Κ.Υ. Τσοτυλίου, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες σε μια περιοχή με ιδιαιτερότητες και μεγάλες αποστάσεις που δεν επιτρέπουν τις συνεχείς μετακινήσεις κυρίως για ανθρώπους ηλικιωμένους.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!