tromaktiko: Κ. Μητσοτάκης: Τα μπόνους φέρνουν μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Κ. Μητσοτάκης: Τα μπόνους φέρνουν μειώσεις μισθών στο Δημόσιο



Ενα νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Σταρ. Ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για...
χορήγηση πριμ παραγωγικότητας (μπόνους) σε δημόσιους υπαλλήλους που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους και διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα βρεθούν από μειώσεις που θα γίνουν σε άλλους, αφού το μέτρο θα είναι «δημοσιονομικά ουδέτερο», δηλαδή δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι έρχονται μισθολογικές ανακατατάξεις, χωρίς να προσδιορίσει τις ομάδες υπαλλήλων που θα πληγούν και θα υποστούν νέες περικοπές.

Κατά τα άλλα, ο ΥΠΔΜ ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα μπει σε διαδικασία διαβούλευσης το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, μιλώντας για «νέα ηγεσία» και αποκλείοντας σε αυτή τη φάση τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, την οποία όμως άφησε ανοιχτή ως ενδεχόμενο μελλοντικά: «Προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να ανοίξουμε τις θέσεις των γενικών διευθυντών και σε υποψήφιους από τον ιδιωτικό τομέα. Τελικά, σε αυτή τη φάση αποφασίσαμε να είναι υποψήφιοι μόνο από το δημόσιο τομέα».

Ως προς τις απολύσεις, θύμισε ότι «δεν μπορούμε να απολύσουμε μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους» και τόνισε ότι «στο ζήτημα της αξιολόγησης θα είμαι κάθετος. Δεν θα κάνω εκπτώσεις», επιμένοντας ότι «οι μετεξεταστέοι δεν κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα».

«Μετά τις 15.000 απολύσεις του 2014 έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα να μην γίνουν άλλες απολύσεις συνδεδεμένες με ποσοτικό στόχο και με τη διαθεσιμότητα» κατέληξε.

aftodioikisi.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!