tromaktiko: Απόλυτος οδηγός επιβίωσης για οδηγούς σε πασχαλινή έξοδο

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Απόλυτος οδηγός επιβίωσης για οδηγούς σε πασχαλινή έξοδο



Αν βρίσκεται ήδη στο προορισμό σας για τον εορτασμό του Πάσχα ή ετοιμάζεστε για την εξοδό σας προς αυτό και... μετακινηθείτε με το ΙΧ αυτοκίνητο σας το asfalisinet.gr σας έχει τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης σας, για να μην γίνει το ταξίδι σας αυτό περιπέτεια ή να διευθετήσετε πιθανά απρόοπτα σε όλες τις φάσεις του ταξιδιού σας.
Οι κανόνες ασφαλούς οδήγησης καθώς και οι τεχνικοί έλεγχοι πριν το ταξίδι σας στο αυτοκίνητο σας είναι αυτονόητοι.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλισμένο το αυτοκίνητό σας και ότι έχετε μαζί σας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Οι τροχονομικοί έλεγχοι είναι αυξημένοι αυτές τις μέρες και ένα από τα στάνταρ στοιχεία που θα σας ζητήσουν οι τροχονόμοι είναι η ασφάλιση του αυτοκινήτου.
Αν κάνετε το λάθος και κινηθείτε χωρίς ασφάλιση μπορεί να μπλέξετε σε περιπέτειες οικονομικές και διοικητικές και να σας γίνει εφιάλτης αυτή η έξοδος.
Τα πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα είναι 500 ευρώ και αφαιρούνται επί τόπου πινακίδες κυκλοφορίας , ενώ τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα αν εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα.

Αν στο δρόμο σας συμβεί κάποιο τροχαίο ή κάποια τεχνική βλάβη πρέπει να έχετε μαζί σας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή τα τηλέφωνα της οδικής σας βοήθειας. Τόσο η φροντίδα ατυχήματος όσο και η οδική βοήθεια παρέχουν 24ωρη υποστήριξη.
Στην περίπτωση τεχνικής βλάβης αν έχετε ασφάλιση οδικής βοήθειας θα σας βγάλει από επιπλέον ταλαιπωρίες. Μπορεί να καλέσετε άμεσα την οδική βοήθεια που συνήθως τα τηλέφωνα είναι πάνω στο συμβόλαιο της ασφάλισης ή στο συμβόλαιο οδικής βοήθειας .
Οι εταιρίες οδικής βοήθειας μπορεί να σας επισκευάσουν επι τόπου αν η τεχνική βλάβη δεν είναι σοβαρή ή να σας μεταφέρουν το αυτοκίνητο σας εφόσον αυτό έχει ακινητοποιηθεί λόγω της βλάβης.
Αν εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα καλό είναι να καλέσετε την φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστική σας εταιρίας, πρόκειται για ασφαλιστική κάλυψη που παρέχουν όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια με την ασφάλιση αστικής ευθύνης. Καλώντας την φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστική σας εταιρίας θα επιμεληθεί του συμβάντος τόσο για την δήλωση ατυχήματος ή τον φιλικό διακανονισμό όσο και για την μεταφορά του αυτοκινήτου, αν αυτό εξαιτίας του ατυχήματος έχει ακινητοποιηθεί.
Επίσης αν το τροχαίο συμβάν είναι μεγάλο ή υπάρχουν τραυματισμοί επίσης καλό είναι να κληθεί άμεσα και η τροχαία .
Προσοχή, η φροντίδα ατυχήματος δεν επιλαμβάνεται περιπτώσεων τεχνικής βλάβης ή ακινητοποίησης του οχήματος για λόγους που δεν σχετίζονται με τροχαίο ατύχημα. Αυτή ή κάλυψη παρέχεται κύρια από την ασφάλιση της οδικής βοήθειας.
Καλό ταξίδι και καλό Πάσχα .
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!