tromaktiko: Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα για υγεία

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα για υγεία



Μια μικρή αποτοξίνωση μετά τις "κραιπάλες" και τα πασχαλινά εδέσματα είναι άκρως ευεργετική για τον οργανισμό σου...

Μετά το αρνάκι, τα αβγά και τα τσουρέκια μάλλον ήρθε η ώρα μιας μίνι αποτοξίνωσης και "κάθαρσης" του οργανισμού από τις τοξίνες. Ειδικά αν δεν είχε προηγηθεί νηστεία, μια μίνη αποτοξίνωση είναι απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλίσεις καλή υγεία και να επαναφέρεις την ισορροπία στον οργανισμό σου αφού τα λίπη και τα πλούσια σε θερμίδες εδέσματα που καταναλώνουμε στο πασχαλινό τραπέζι έχουν σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα και την πρόκληση μικροενοχλήσεων.

Πονοκέφαλος και κόπωση οφείλονται στις τοξίνες
Πονοκέφαλοι, υπνηλία, πρήξιμο στα πόδια αλλά και το αίσθημα κόπωσης ή η θαμπάδα του δέρματος και των μαλλιών συχνά αποδίδονται στις τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό, γι΄αυτό και οι ειδικοί συστήνουν μικρά προγράμματα αποτοξίνωσης μετά από γιορτές και κατανάλωση λιπαρών και πλούσιων σε θερμίδες φαγητών.

Eίναι απαραίτητο λοιπόν να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να απαλλαγεί και να «καθαρίσει» από τις τοξίνες, τόσο με άσκηση αλλά και σωστή διατροφή που θα βοηθήσουν σημαντικά στο να αποβάλει ο οργανισμός μας τις επιβλαβείς και περιττές ουσίες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως να θυμάσαι πως δε χρειάζεται να ακολουθήσεις κάποια εξαντλητική δίαιτα που θα σου στερήσει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Όπως κάταλαβαίνεις κάτι τέτοιο θα γύριζε μπούμερανγκ τα οφέλη της αποτοξίνωσης προκαλώντας περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα στον οργανισμό σου.

Αποτοξίνωση φυσικά και με μέτρο για καλή υγεία

Αντί να ψάχνεις για σκευάσματα και ελιξίρια προσπάθησε να τροποποιήσεις τη διατροφή σου και να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και να καθαρίσεις με φυσικό τρόπο το σώμα σου από τα άχρηστα υλικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά για παράδειγμα είναι πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, που έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία σου. Οι βιταμίνες, οι καροτίνες και τα βιοφλαβονοειδή τονώνουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα με το να παρεμποδίζουν τη δράση των ελευθέρων ριζών καθώς έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση ενώ η φύση έχει προνοήσει και με "ευεργετικά" φυτά που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεφουσκώσεις εύκολα και γρήγορα.

Η τσουκνίδα, για παράδειγμα, καθαρίζει το συκώτι, τα νεφρά και τη χολή. Τρία φλυτζάνια την ημέρα θα σε βοηθήσουν να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου και να νιώσεις πολύ πιο... ελαφριά. Εξαιρετικά αποτελεσματική είναι και η μολόχα, που καταπολεμά τις εντερικές ζυμώσεις και τον τυμπανισμό απορροφώντας τα αέρια και επιτρέποντας την καλύτερη πέψη των τροφών ενώ άλλα διουρητικά βότανα είναι η αγριάδα και η λουίζα.

Προσοχή: Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι πως παν μέτρον άριστον και πως δεν πρέπει να το παρακάνεις. Τρία φλυτζάνια ροφημάτων είναι συνήθως αρκετά και αυτό γιατί, τα αφεψήματα, αν και αγνά, δεν παύουν να είναι δραστικά ενώ η κατάχρηση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας.

womenonly.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!